SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk wordt ongeslagen winterkampioen

Urk had zaterdag nog 1 klusje te doen om winterkampioen te worden in de 1e klasse E. Met een overwinning op Balk zou men ongeslagen de winterstop halen. Na een matig begin waarin Urk zich liet "overbluffen" door Balk had Urk na 20 minuten de zaak weer onder controle. Een 0-1 achterstand in de 5e minuut werd omgebogen in 1-1. Vlak voor rust werd de voorsprong gepakt door een doelpunt van Bennie Dunnink, en na rust werd dit uitgebouwd naar een 4-1 overwinning.
Urk startte met een verrassende opstelling. Siemen Lindeboom was er niet bij en dus startten Klaas Kramer en Bennie Dunnink centraal in de verdediging met Marinus Snoek op rechts en Riekelt Jan Brands op links. Een superjonge verdediging dus. Voor Urk was het even zoeken en voor men het goed en wel doorhad had Balk de 0-1 achter jubilaris Cornelis Koffeman liggen. Balk speelde een fysiek spel en daar had Urk het even moeilijk mee.
Na 20 minuten een mooie actie van Riekelt Jan Brands op links die via een combinatie kon doorlopen en afronden met een lage schuiver. Daarna zette Urk door en pakte de controle over de wedstrijd via een goed spelend middenveld. Vlak voor rust komt Bennie Dunnink mee naar voren. Opnieuw via een mooie kaats kan hij doorlopen en afronden met opnieuwe een laag schot.
Balk kreeg het steeds moeilijker en Urk ging met een goed gevoel de rust in. Na rust pakt Urk de draad weer op en is er eigenlijk nog maar 1 ploeg die voetbalt. De kansen komen bij de vleet, maar het geluk mist regelmatig bij de afronding. Een treffende voorbeeld is een scrimmage voor het doel halverwege de tweede helft. Waar Urk 5 keer op doel schiet ligt er even zo vele keren een keeper of een speler in de weg. Uiteindelijk gaat de bal net over.
Toch is het onvermijdelijk dat Urk de voorsprong uitbouwt. De 3-1 valt uiteindelijk via Jan van Slooten uit een corner en de 4-1 is een schitterende counter van Urk, die doeltreffend wordt afgerond door invaller Jelle de Boer. Urk krijgt nog kansen genoeg, maar gescoord wordt er niet meer.
De wedstrjd was wederom leuk om te zien, mede vanwege de scheidsrechter die veel door liet gaan. Het voetbal is goed en aantrekkelijk. Wat dat betreft is het teleurstellend om te zien dat de goede prestaties van URK niet leiden tot meer toeschouwers langs de lijn. Wat nog beter kan bij Urk is het afmaken van kansen. Dat zal uiteindelijk ook wel goed komen met deze talentvolle jeugdige selectie.
Urk is na de winst op Balk de winterkampioen in 1E. Daarmee voldoet Urk aan het verwachtingspatroon. Het is nu zaak om het huidige niveau vast te houden en door te trekken naar de 2e seizoenshelft. Maar is er nu tijd om even te genieten van de Kerstdagen en de Jaarwisseling. In 2014 gaan we verder. Op 11 janari speelt Urk thuis tegen hoofdklasser Drachtster Boys, en een week later volgt alweer de competitie. We zien er naar uit!

Agenda

maandag 17 dec 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering
zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12-JO13)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi C-pupillen (JO14-JO15)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 11:30 uur
Toernooi Kabouters (JO06-JO07)
dinsdag 25 dec 2018
Kerstdagen

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST