SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk loopt tegen eerste nederlaag aan

Urk is in de thuiswedstrijd tegen PKC'83 op de eerste nederlaag van het seizoen getracteerd. Urk kwam nog vrij snel op een voorsprong via Gerrit Tol, maar als snel wist PKC'83 de gelijkmaker te maken en zelfs binnen 20 minuten de 1-2 voorsprong te pakken. Na rust kwamen de gasten vrijwel direct op een 1-3 voorsprong. Nadat Urk met 10 man kwam te staan (rood Jan van Slooten) leek het er even op dat Urk aan een inhaalrace kon beginnen. Het werd 2-3 via William de Boer en het publiek ging er goed voor zitten. Met twee doelpunten in het laatste kwartier werd de nederlaag echter bezegeld en de uitslag toch nog vrij groot 2-5.

 

Het was vanaf het begin duidelijk dat Urk een moeilijke middag zou krijgen. Urk werd van meet af aan onder druk gezet. Vooral de beide Urker backs kregen het moeilijk door het jagen van de tegenstander. Daardoor kwam Urk niet in haar eigen spel en aan opbouwen toe. Bij de gasten groeide mede hierdoor het geloof in een stunt. Waar Urk in de 2 uitduels twee keer diep in de 2e helft wist te winnen, daar waren de rollen nu omgekeerd.

 

Urk-trainer Rolf de Boer probeerde eerst met het terugzakken van Gerrit Tol naar het middenveld greep op de wedstrijd te krijgen. Dat lukte niet. De gasten waren feller, sterker en vooral ook meedogenlozer in de duels. En bij Urk zaten te veel spelers niet in de wedstrijd.

 

Na rust probeerde Urk met omzettingen in de verdediging (wissel Gert Jan Nagel voor Riekelt Jan Brands) grip op de wedstrijd te krijgen. Met Bennie Dunnink op rechts kwam er wel meer power op rechts door naar de aanval, maar rendement levert dit niet op.

 

Al met al een leerzame nederlaag voor de technische staf en de spelers. We moeten het maar zien als een nederlaag die toch een keer moest gebeuren. Gelukkig hebben de beide concurrenten in hun onderlinge duel Urk in de kaart gespeeld met een 1-1 gelijkspel. Op naar de volgende wedstrijd in Koudum, komende zaterdag!

 

 

Agenda

woensdag 26 sept 2018 - 19:45 uur
DOVO - Urk 1 (1e ronde TOTO KNVB Beker)
zaterdag 29 sept 2018 - 15:00 uur
Urk 1 - DETO Twenterand
maandag 01 okt 2018 - 19:00 uur
Aanmeldmoment nieuwe leden
maandag 01 okt 2018 - 19:30 uur
JCU-vergadering
dinsdag 02 okt 2018 - 19:00 uur
SCU-vergadering

SV Urk TV


Urk 1- Buitenpost

URK- AZSV