SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


KNVB Verenigingspanel: Het waarom en hoe...

Door de totale reorganisatie binnen de KNVB zijn vorig jaar de Districts-vergaderingen komen te vervallen. Hiermee is een eind gekomen aan een log bestuurlijk apparaat binnen de KNVB, dat voor velen ongewild het idee opriep dat het weinig effect had. Maar door het wegvallen van dit orgaan, zal er een alternatief moeten komen, waarbij de verenigingen hun mening kenbaar kunnen maken. De KNVB heeft gekozen voor het model "Verenigingspanel". Hoe dit werkt, kunt hieronder lezen.

KNVB Verenigingspanel: Het waarom en hoe...

Er zijn meer dan 3.000 voetbalverenigingen in Nederland. Elke vereniging heeft een eigen karakter en vele enthousiaste vrijwilligers maken het mogelijk dat er wekelijks wordt gevoetbald. Een belangrijk uitgangspunt is dat het beleid van de bond zoveel mogelijk aansluit op en voortkomt uit de wensen, verwachtingen en behoeften van verenigingen. Wij gebruiken het verenigingspanel om dit te peilen en actief te gebruiken bij het nemen van besluiten. Via het KNVB verenigingspanel kan elke vereniging snel en direct invloed uitoefenen op besluitvorming van de KNVB. In een poll, een enquête of een forumdiscussie vragen wij regelmatig naar de mening van de verenigingen over een beleidsthema. Dan gaat het onder meer om regels rondom de competitie, arbitrage, sportiviteit en verschillende andere actuele onderwerpen.

De stem van de vereniging

Verenigingen vormen de KNVB. In het verenigingspanel spreek je als bestuurder namens je achterban. Per onderzoek kun je als vereniging een keer meedoen. Het is dus van belang met elkaar over het onderwerp in gesprek te gaan. Bij elke uitnodiging voor een onderzoek, voegen we daarom de vragen alvast bij. Ook houden we rekening met de responstijd, zodat verenigingen voldoende tijd hebben het onderwerp intern te bespreken.

Hoe gaat het achter de schermen?

De medewerkers en vrijwilligers van de districten zijn de ogen en oren van de KNVB. Vragen, wensen, ideeën en klachten komen bij deze KNVB'ers binnen. Horen zij hetzelfde regelmatig terugkomen, dan komt het onderwerp in aanmerking voor het KNVB verenigingspanel: hoe denken andere clubs over het onderwerp? Is het wenselijk dat de KNVB beleid en/of regelgeving aanpast? Voor vragen of suggesties kun je ook een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op de hoogte blijven

Namens de vereniging beantwoordt een bestuurder de vragen in het panel. En dan? De uitkomsten worden altijd gecommuniceerd via het verenigingspanel en op internet. We vermelden dan tevens welke mogelijke vervolgstappen de KNVB neemt. Zo blijf je op de hoogte!

 

Agenda

zaterdag 25 nov 2017 - 14:30 uur
sdc Putten - Urk 1
vrijdag 01 dec 2017 - 08:00 uur
Oud Papier lopen
zaterdag 02 dec 2017 - 15:00 uur
Urk 1 - AZSV
dinsdag 05 dec 2017 - 19:00 uur
Vergadering Senioren commissie
zaterdag 09 dec 2017 - 14:30 uur
Huizen - Urk 1

Twitter

SV Urk TV


Sv Urk - HZVV

URK1- SPARTA NIJKERK