SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


In Memoriam KLAAS BUIS

Het is eigenlijk nog niet te bevatten. Klaas is er niet meer. Ik kan wel stellen, een bevlogen bestuurder, en een grote vriend naar zijn laatste rustplaats gebracht.

Toen ik vijf jaar terug, als nieuwe voorzitter bij de sportvereniging binnenkwam, was Klaas commissielid van de seniorencommissie. Na een jaar, gaf Johannes de Boer aan, dat hij ermee wilde stoppen, en benaderde ik Klaas om de opengevallen plek in het bestuur te willen gaan opvullen.

Na een enkele aarzeling, zei hij ja, en de periode die toen volgde, kan ik als zeer waardevol omschrijven.

Ik moest nogal aan hem wennen. Ongezouten gaf hij zijn mening over bepaalde zaken, en draaide hij nergens omheen. Recht was recht en krom was krom. Een penningmeester pursang, en de dag was nog maar nauwelijks begonnen, of wij hadden al telefonisch contact met elkaar gehad.

Dit zou zo blijven. Toch wel twee maal per dag even contact met elkaar, om bepaalde zaken die in de club speelden (financieel) even met elkaar te bespreken. Ook kwam hij regelmatig even ’s avonds bij ons binnen lopen, en daaruit groeide een hechte vriendschap.

Een breed georiënteerd persoon, en over veel dingen had hij een mening. Ook had hij een speciale gave. Klaas had jarenlang bij de PTT gewerkt, en daardoor kon hij alle adressen op Urk uit het hoofd, en wie er woonde. Ongelooflijk, als ik een keer iemand niet wist te wonen, dan belde ik Klaas, en noemde hij meteen het adres. Oog voor een ander had Klaas eveneens, en samen hebben we heel wat bezoekjes bij zieke mensen van de club gebracht. Dit is zeker iets, wat ik de komende tijd zal gaan missen.

Verschrikkelijk was het bericht, waar Klaas begin december mee werd geconfronteerd. Ongeneeslijk ziek, en zoals hij was, sprak hij daar ook openlijk over. Ik zal nooit vergeten, hoe hij het mij vertelde.

Er niet omheen draaien, maar gewoon vertellen, dat de gevreesde ziekte in zijn leven was verschenen. Moeilijke momenten volgden, maar ook zoals hij was, ging hij de strijd aan.

Urk 1 word kampioen en ik ook, vertelde Klaas, en dit was iets om voor te strijden. Helaas was de ziekte niet te overwinnen, maar dat Klaas intussen kampioen is geworden staat voor mij vast.

Ik mocht de laatste weken mooie gesprekken met hem voeren, en uit zijn mond horen, dat hem een beter lot bereid was. Voor ons is het moeilijk, om een geliefd iemand te moeten afstaan, en voor klaas ook een strijd om zijn gezin, en familie te moeten los laten.

Aan de ene kant verdriet, en aan de andere kant blijdschap, wat een contrast.

Maar voor ons weer een waarschuwing: Bereid uw huis!!!

Wat hebben we ook veel in klaas gekregen, en we mogen Corrie ervoor dank zeggen, voor de vele uurtjes die Klaas kon en mocht besteden aan SVU.

Ik mocht de laatste maanden in een warm gezin terecht komen, en was blij om hiervan deel te mogen uitmaken. Het voelde als het verliezen van een goede “broer”.

Tijdens de ziekte, en na het overlijden van Klaas, bleek maar eens te meer, hoe hij in de gemeenschap stond. Vele bezoeken werden er bij hem gebracht, vele kaarten mocht hij ontvangen, en veel reacties per mail of per sms werden er naar hem gestuurd. Als gezin ervoeren ze ook, dat er een muur van gebed rondom hun was, en dit heeft ze zeker goed gedaan. Ook de condoleance maakte diepe indruk. Vele mensen kwamen langs om hun medeleven te betuigen. Mooi om te zien.

Ook de uitvaart was indrukwekkend, en de dankdienst voor zijn leven, werd geheel in de stijl van Klaas geregeld. Daarna mochten we met velen Klaas naar zijn laatste rustplaats brengen. Als club mochten we na de begrafenis Klaas nog in onze kantine gedenken, en ik wil een ieder bedanken die daar was, om hun medeleven te betuigen.

Klaas is er niet meer, en we zullen als club, zijn joviale persoon zeker gaan missen. Laten we ook in de komende tijd aan Corrie en hun gezin denken, en het gezin vooral in het gebed opdragen.

                    KLAAS  “GENACHT”

 

Voorzitter,

G.A.Meun

Agenda

zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 12:15 uur
Toernooi D-pupillen (JO13)
zaterdag 22 dec 2018 - 12:15 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi C-pupillen (JO14-JO15)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 11:30 uur
Toernooi Kabouters (JO06-JO07)
dinsdag 25 dec 2018
Kerstdagen

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST