SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk wint zinderend bekerduel van FVC

Het eerste elftal van Sportvereniging heeft dinsdagavond de halve finales bereikt in het bekertoernooi van KNVB Noord. In Leeuwarden werd na een zinderende wedstrijd met als afsluiter een penalty-serie gewonnen van zondag hoofdklasser FVC. Dankzij twee gestopte penalty's werd keeper Jan Marten Romkes de held van de avond. Met het bereiken van de halve finale heeft Urk ook deelname aan de landelijke KNVB-beker voor komend seizoen afgedwongen, en last but not least werd daarmee de gedroomde halve finalewedstrijd tegen buurman Flevo Boys een feit...

 

Onder het toeziend oog van de vaste groep supporters werd om 20.,00 uur afgetrapt onder prima omstandigheden. Kunstgras, heerlijk weer en redelijk wat thuispubliek, dat vooral bezig was met de ontwikkelingen bij Cambuur. De eerste helft liet een redelijk gelijk opgaande strijd zien, waarbij Urk meer kansen afdwong maar FVC eigenlijk aan een halve kans genoeg had om te scoren. Bij een tweetal duels werden eerst Klaas Kramer en later een speler van de wedstrijd afgevoerd naar het ziekenhuis voor controle. Klaas Kramer had problemen met de borstkas maar bij controle bleek er niets gebroken te zijn. Ruststand 1-0.

 

Na rust trok Urk het initiatief steeds meer naar zich toe. Er werden meerdere mogelijkheden om te scoren gecreerd, maar niet gescoord. Tot de 60e minuut. William de Boer werd in het strafschopgebiede onreglementair vast gehouden. De toegekende penalty werd onberispelijk ingeschoten. Vrij snel daarna kwam Urk op 2-1 door een prachtige goal van Jelle de Boer na een flitsende aanval over links. De spanning in de wedstrijd werd daarna voor menig supporter bijna ondraaglijk. FVC zette een tandje bij en drong steeds meer aan. Het zal toch niet gebeuren dat..... en jawel, zo'n 10 minuten voor tijd gebeurde wat iedereen vreesde. Een schot vanaf links werd niet goed gepareerd, 2-2. Met kansen voor beide doelen werd er niet meer gescoord.

 

In de beslissende penaltyserie haalde Jan Marten Romkes de winst voor Urk uit het vuur. Met 2 gestopte penalty's bracht hij Urk in de voordeelspositie. Eerste jaars Riekelt Nentjes had vervolgens de zware taak om de beslissende penalty binnen te schieten. Hij deed dit prima en dus was de vreugde uitbarsting bij Urk tot ver buiten Leeuwarden te horen. De winst, de KNVB beker deelname en de derby tegen Flevo Boys waren zeker gesteld. Een prachtige voetbalavond kreeg zo een geweldige apotheose. Mannen, gefeliciteerd en op naar de finale!

Agenda

maandag 17 dec 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering
zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 12:15 uur
Toernooi D-pupillen (JO13)
zaterdag 22 dec 2018 - 12:15 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi C-pupillen (JO14-JO15)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 11:30 uur
Toernooi Kabouters (JO06-JO07)

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST