SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk laat onnodig punten liggen tegen VIBOA

Met de finish langzamerhand in zicht heeft Urk opnieuw punten laten liggen in een uitwedstrijd. In Winsum werd het tegen het plaatselijke VIBOA uiteindelijk 2-2 nadat Urk binnen een kwartier op een 0-2 voorsprong kwam door doelpunten van Jan van Slooten. In blessuretijd maakte VIBOA nog de gelijkmaker.

 

Het is altijd goed toeven in Winsum. Een leuk sportparkje, een klein veldje waardoor je als supporter dicht op het veld staat en een prima kantine. Voor de wedstrijd werd bij de supporters nog met warme gevoelens gesproken over het schitterende doelpunt van "de Pooi" op dit veldje enkele seizoenen terug.

 

Het plaatselijke VIBOA zou gaan bijten als een Snoek stond er in het programmablad voor de wedstrijd. Dat beloofde niet veel goeds voor de koploper. De Urker spelers hebben namelijk wel een beeld bij "een bijtende Snoek". Dat is een agressieve vis, een rover die lelijk kan bijten. Bij de start leek de Snoek wat verdoofd te zijn door een electrische schok. Urk profiteerde daar goed van via twee klutssituaties voor de goal. Jan van Slooten was er als de kippen bij om de bal binnen te tikken. Na een kwartier op 0-2. Dat had niemand verwacht.

 

Daarna had Urk kunnen doordrukken, maar de scherpte voor de goal was niet altijd aanwezig. VIBOA bleef druk zetten en geloven in de aansluiting. Na een half uur viel de aansluittreffer uit een prima vrije trap. Tot de rust kansen voor beide goals, mede door het hoge tempo, maar geen goals.

 

Na rust een op en neergaande wedstrijd, waarbij Urk de meesten kansen kreeg. Opnieuw liet Urk het voor de goal te vaak afweten. Het gemis van een goaltjesdief, een geboren spits, doet zich de laatste weken dan ook behoorlijk gelden. Urk heeft prima voetballers, die veel kansen creeren en zich zeker nog verder kunnen ontwikkelen, maar het "killersinstinct" is momenteel te weinig aanwezig in deze selectie. Daar moet richting het komende seizoen zeker aan gewerkt worden.

 

VIBOA dringt steeds meer aan en de vrees van de supporters is dat de vele foutjes Urk de das om gaan doen. Urk verliest de controle over de wedstrijd, maar krijgt in het laatste kwartier nog zeker drie opgelegde kansen voor de goal (Jelle de Boer, William de Boer en Riekelt Nentjes) maar ze gaan er niet in.

 

En dan gebeurt het ongelofelijke. In de blessuretijd is de piepjonge defensie van Urk even niet alert genoeg, een snelle actie van VIBOA, en de bal vliegt in het doel, 2-2. Een domper van jewelste, maar met name het laatste kwartier zag menig supporter het aankomen. Daarna gebeurt er nog van alles, waarbij VIBOA nog een dot van een kans krijgt op de winst, maar gelukkig vliegt de bal naast.

 

Daarmee laat Urk opnieuw punten liggen. Urk heeft genoeg kansen gehad op de 1-3 maar als je zelf niet maakt dan loop je een grote kans dat je ze wel tegen krijgt. Zijn het de zenuwen of de schorsingen richting het eind van de competitie? De afwezigheid van enkele ervaren spelers of zijn het de naweeen van de kraker van afgelopen dinsdag? Het zal een mix zijn van alles. Urk maakt het zichzelf hiermee echter wel onnodig lastig richting de komende kraker thuis tegen Oranje Nassau. Komende week staat een thuiswedstrijd op het programma tegen Noordscheschut.

 

 

Opstelling Urk: Cornelis Koffeman, Marinus Snoek, Klaas Kramer, Bennie Dunnink, Riekelt Jan Brands, Kees de Boer, Lucas Nagel, Jan van Slooten (79. Riekelt Nentjes), Hessel Snoek (65. Jelle de Boer), Gerrit Tol (86. Teun Hakvoort), William de Boer.

 

Agenda

zaterdag 15 dec 2018 - 14:30 uur
SC Genemuiden - Urk 1
maandag 17 dec 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering
zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12-JO13)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi C-pupillen (JO14-JO15)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 11:30 uur
Toernooi Kabouters (JO06-JO07)

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST