SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk worstelt en komt boven tegen Noordscheschut

Er wordt op Urk al weken gepraat over het a.s. kampioenschap. Feitelijk had Urk 1 de titel al op zak moeten hebben maar na twee gelijke spelen (lees: onnodig puntverlies) tegen Omlandia en Viboa leek het toch nog spannend te gaan worden in de Eerste Klasse E. Door de remise in Winsum vorige week kwam directe concurrent ON uit Groningen terug tot 6 punten met nog 4 wedstrijden te spelen. Het zou toch niet... ?

 
Vandaag kwam Noordscheschut op bezoek, terwijl ON de lastige uitwedstrijd tegen Bedum moest spelen. De uitwedstrijd tegen Noordscheschut was destijds geeindigd in 1-1 na een tumultueuze slotfase in een wedstrijd die ook nog eens tijdelijk werd gestaakt. Urk kon sportief revanche nemen en de verwachting was vooraf dan ook dat er een eenvoudige overwinning zou komen, maar eenvoudig werd dat allerminst. De punten bleven weliswaar op Urk, maar de overwinning werd pas laat in de wedstrijd veilig gesteld.
 
De tegenstanders van Urk weten inmiddels met welke tactiek de koploper aangepakt moet worden en Noordscheschut deed het niet anders. Vroeg storen en druk op de Urker backs leek ook in het eerste deel succes op te leveren. Riekelt-Jan Brands en Marinus Snoek hadden het lastig en moesten daardoor veel de lange bal spelen.
 
Omdat de voorhoede in de eerste helft vrijwel elk kopduel verloor kwam Urk nauwelijks voor de goal en Noordscheschut kwam vrijwel niet defensief in de problemen, en loerde aan de andere kant op een counter. Na een halfuur onstonden er wat kansjes voor Urk. Een prachtige aanval over rechts werd snoeihard ingeschoten door Gerrit Tol. De bal ketste via onderkant lat weer terug het veld in. Ook Noordscheschut kreeg een paar goede mogelijkheden maar bij rust was het nog steeds 0-0,
 
Urk begon ongewijzigd aan de tweede helft en de eerste beste aanval was meteen raak. Een corner van Jan van Slooten werd snoeihard ingekopt door William de Boer. Lang kon Urk niet genieten van de voorsprong want geklungel in de defensie bracht Noordscheschut weer op gelijke hoogte.  Teun Hakvoort ging warmlopen en werd 30 minuten voor tijd ingebracht voor Gerrit Tol, die het lastig had met de fysiek sterke verdedigers van de tegenstander.
 
Het inbrengen van Hakvoort zorgde meteen voor gevaar voor het Noordscheschut doel. Urk had nu een kopsterk aanspeelpunt voorin en Hakvoort werd zelf ook een paar maal gevaarlijk. Tien minuten voor tijd viel dan eindelijk de bevrijdende 2-1. Aanvoerder Siemen Lindoboom rondde met het hoofd een aanval af waarbvij weer Hakvoort betrokken was.
 
Toen scheidsdrechters Boringa affloot was de vreugde dubbel groot in de wetenschap dat concurrent ON verloren had bij Bedum. Urk heeft nu aan 1 punt in de volgende drie wedstrijden genoeg om de titel in de Eerste Klasse E te pakken. Volgende week is daarvoor de eerste gelegenheid in Assen, bij LTC.

 

Agenda

woensdag 26 sept 2018 - 19:45 uur
DOVO - Urk 1 (1e ronde TOTO KNVB Beker)
zaterdag 29 sept 2018 - 15:00 uur
Urk 1 - DETO Twenterand
maandag 01 okt 2018 - 19:00 uur
Aanmeldmoment nieuwe leden
maandag 01 okt 2018 - 19:30 uur
JCU-vergadering
dinsdag 02 okt 2018 - 19:00 uur
SCU-vergadering

SV Urk TV


Urk 1- Buitenpost

URK- AZSV