SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


WE zijn kampioen!!

Het eerste elftal van SV URK is zaterdag kampioen geworden in de 1e klasse E. In de uitwedstrijd tegen LTC uit Assen werd met een overtuigende 1-4 winst het kampioenschap binnen gehaald. Met nog twee wedstrijden te gaan is Urk niet meer in te halen door de concurrentie. Met dit kampioenschap keert Urk na een afwezigheid van twee jaar terug naar de hoofdklasse C. Een niveau waarvan Urk vindt dat zij daar eigenlijk thuis hoort.

 

Urk kende een valse start in de uitwedstrijd bij LTC. Waren het de zenuwen of de entourage rond de wedstrijd. Drie bussen supporters waren afgereisd naar de hoofdstad der hunebedden. En ook het bestuur was voor deze gelegenheid zelfs voltallig aanwezig. Dat opgeteld bij de vele toeschouwers die met eigen vervoer waren gekomen, maakten dat de Urker supporters en toeschouwers de overhand hadden aan de lijn. Met het nodige vuurwerk en rookbommen werd duidelijk dat Urk was uitgelopen om een kampioensschaal op te halen.

 

Na een kwartier was een foutje achterin genoeg om LTC op voorsprong te brengen. De handige spits omspeelde Cornelis Koffeman en de 1-0 stand stond op het bord. Urk schrikt wakker en begint langzamerhand het spel naar zich toe te trekken. Een goede 10 minuten later is het gelijk via William de Boer. Op links wordt hij in de diepte weggestuurd door Riekelt Jan Brands. Hij speelt twee man behendig uit en schiet laag in de verre hoek binnen, 1-1. Een kabaal van jewelste volgt vanaf het dijkje waar het Urker vak04 zich heeft gevestigd. Menig vuurpijl en rookbom wordt afgestoken.

 

Urk gaat door en trekt het spel meer en meer naar zich toe. Vlak voor tijd levert dit de voorsprong op. Bennier Dunnink rukt op, en kan zo doorlopen richting doel, 1-2 voor Urk. Een nieuwe vreugde explosie vanaf de zijlijn is het gevolg.

 

Na rust blijft Urk rustig door voetballen. Aan de zijlijn is het dan ook rustig. De meeste supporters uit Vak04 kunnen wellicht vanwege de drukte moeilijk op tijd weg komen uit de kantine. Het spelniveau is niet hoogstaand maar dat blijkt ook niet echt nodig. De thuisploeg kan het niet lang bolwerken en Urk krijgt steeds meer kansen. Nadat Teun Hakvoort in het veld komt voor Gerrit Tol komen de kansen aan de lopende band. Een kwartier voor tijd maakt Teun Hakvoort de 1-3. Een goede steekpass brengt hem alleen voor de keeper. De boomlange spits faalt niet.

 

De wedstrijd zit daarmee in het slot en het feest kan beginnen. De titel is veilig gesteld. Nu de tijd vol maken en de wedstrijd uitspelen. Geen kaarten oplopen i.v.m. Flevo Boys en de wedstrijd tegen ON Grongingen. Helaas lukt dat niet voor Bennie Dunnink en Siemen Lindeboom. Vlak voor tijd brengt een goede combinatie op rechts een prima voorzet van Marinus Snoek voor het doel. Lucas Nagel tikt de bal feilloos binnen, 1-4. Einde wedstrijd.  Klik hier voor een korte impressie van de wedstrijd, met dank aan Alpha Producties uit Urk

 

Na het laatste fluitsignaal is de vreugde groot over het bereikte resultaat, want WE zijn kampioen. Het is tijd voor een feestje en dat hebben ze in Assen vast geweten. Ruim 200 Urkers over de vloer die feest willen vieren.... dat maak je niet iedere dag mee. Een ervaring op zich.

 

Nu het kampioenschap binnen is, kan Urk zich volledig richten op de beker. Een kraker van jewelste staat voor vrijdagavond a.s. op het programma, de derby der derby's van de polder, de wedstrijd waarin de "echte mannen" opstaan, de Fish-Potato match. Het zou uniek zijn als Urk de finale van de beker weet te bereiken. Het zou feitelijk de slagroom op de kampioenstaart van het seizoen zijn. Van onze buren uit Dorp A winnen en dan ook nog de finale van de beker bereiken............voor menig supporter en speler een droom die uitkomt.

 

Zorg dat je er bij bent. Vrijdag 25 april 2014, aanvang: 20:00 uur Sportpark De Vormt.

Agenda

maandag 17 dec 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering
zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12-JO13)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi C-pupillen (JO14-JO15)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 11:30 uur
Toernooi Kabouters (JO06-JO07)
dinsdag 25 dec 2018
Kerstdagen

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST