SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk slacht Flevo Boys in prachtige derby!!

Urk heeft de finale van de KNVB-beker in het district Noord bereikt door in de derby der derby's buurman Flevo Boys met maar liefst 5-0 te verslaan. Met ongeveer 2500 toeschouwers aan de lijn was het een sfeervolle derby met tot diep in de tweede helft een spanning van jewelste. Nadat de 1-0 was gevallen kwam Urk volledig los. In rap tempo vielen de doelpunten als rijpe appeltjes uit de boom, met een 5-0 stand als einduitslag.

 

De wedstrijd kwam wat moeizaam op gang. Flevo Boys keek eerst de kat uit de boom en probeerde op de counter te scoren. De Urker verdediging was echter alert en stond goed haar mannetje. Urk had het meeste balbezit en speelde voornamelijk op de helft van Flevo Boys. Echt grote kansen kwamen er niet. Afgezien van een bal van William de Boer op de lat vanaf grote afstand. De ruststand van 0-0 hield de spanning er goed in bij de supporters.

 

In de tweede helft was het opnieuw Urk dat de meeste indruk maakte. Meer en meer ging men druk zetten op de tegenstander en de kansen kwamen. Jelle de Boer was na 60 minuten in het veld gekomen voor Teun Hakvoort en hij liep op iedere bal. De verdediging van Flevo Boys wist hier niet goed raad mee, zeker nadat Jeroen de Groot was gewisseld.  In de 80e minuut brak Jelle de ban door de 1-0 te scoren. Enkele minuten later een snelle aanval van Urk met opnieuw Jelle Boer, hij geeft voor en de andere invaller Albert Hoekman tikt bij de 2e paal de 2-0 binnen.

 

De supporters zijn nog niet uitgejuichd of de 3-0 ligt al binnen met opnieuw een actie van (Man of the Match) Jelle de Boer. De supporters van Urk zijn door het dolle en de supporters uit Emmeloord druipen al af...

In de laatste 5 minuten scoort Urk nog 2 keer via wissel nummer 3, Riekelt Nentjes en de topscorer van Urk, William de Boer. De spelers van Flevo Boys weten niet wat hun overkomt en druipen na het laatste fluitsignaal heel snel af richting kleedkamer. Het Urker feest breekt los en spelers en supporters gaan uit hun dak. Een bijzondere derby is ten einde met een meer dan terechte overwinning voor Urk.

 

Urk staat nu in de finale van de districtsbeker en speelt daarin tegen een oude bekende, ONS Sneek. Een mooie finale die op 17 mei aanstaande wordt gespeeld op een neutraal terrein. Misschien wel het terrein van Flevo Boys?

 

Opstelling Urk:  Jan Marten Romkes, Marinus Snoek, Gert Jan Nagel, Klaas Kramer, Riekelt Jan Brands, Jan van Slooten (Albert Hoekman), Lucas Nagel (Riekelt Nentjes), Gerrit Tol, Hessel Snoek, Teun Hakvoort (Jelle de Boer) en William de Boer.

 

Klik hier voor de beelden van Omroep Flevoland

 

Agenda

maandag 17 dec 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering
zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12-JO13)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi C-pupillen (JO14-JO15)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 11:30 uur
Toernooi Kabouters (JO06-JO07)
dinsdag 25 dec 2018
Kerstdagen

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST