SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Column Auke Brouwer: Het Moment Urk Flevo-Boys

Toch even de tijd nemen voor een analyse van Urk – Flevo Boys van gisteravond. Qua moment denk je al gauw aan één van de doelpunten. Toch zat het wat mij betreft eerder in de wedstrijd en wel in de eerste helft: De gele kaart van Lucas Nagel! De speler van Urk was opgesteld als verdedigende middenvelder maar was de grote animator in het druk zetten op de tegenstander. Lucas had zijn positie verlaten en wist daardoor dat hij in het bewuste duel de bal moest hebben. En die speelde hij ook! Alleen kwam hij volgens de scheids gevaarlijk in en dat was ook wel een beetje zo voor Nederlandse begrippen. Niet voor Engelse hoor. Maar toen! De adrealine spatte uit Lucas zijn lijf. Hij sprintte op de scheids af om duidelijk te maken: (1) ik speelde de bal (2) Dit is Urk-FlevoBoys en (3) hier gelden andere wetten!

De scheidsrechter kon niet anders dan geel trekken maar wist ook ik zal de grens op moeten rekken anders blijft er geen speler op het  veld. De toon was gezet. Lucas en met het hem natuurlijk heel Urk 1 hadden de scheidsrechter duidelijk gemaakt: Geel okéé maar vanaf nu willen we graag doorgaan met onze tegenstander op te jagen en ja dan raak je weleens iets.

De scheidsrechter bleef tot aan de rust nog een beetje hinken op 2 gedachten maar in de rust moet hij toch gedacht hebben: Die Urkers hebben gelijk: Dit is Urk, dit is de beker, dit is Urk-Flevoboys!

Kwartier na rust: exact dezelfde situatie. Lucas loopt door op een tegenstander om de bal te spelen maar raakt de speler vol. Minimaal geel! Dus rood ………Maar de scheidsrechter had het begrepen, herinnerde zich Lukas uit de eerste helft en hield de kaarten op zak. Toch geloof ik dat Urk zelfs met 10 man als winnaar van het veld was gestapt.

Weer een kwartier later, Lucas moest met kramp van het veld. Zijn taak zat erop en illustreerde: Urk wilde alles geven en FlevoBoys kon ditzelfde niet opbrengen. Lucas had geploegd en zijn vervanger Albert Hoekman mocht oogsten en scoren. Zo simpel was het. Zo ben je een echt team.

Ik zou dit verhaal voor iedere speler van Urk hebben kunnen maken. Dus laat niemand zich tekort voelen gedaan. De jongens van Urk wilden alles geven en rekten de grenzen op tot het niveau dat hoort bij echte mannen. En FlevoBoys? Echt! Ze hebben een leuke ploeg.

Auke Brouwer

 

Agenda

maandag 17 dec 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering
zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12-JO13)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi C-pupillen (JO14-JO15)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 11:30 uur
Toernooi Kabouters (JO06-JO07)
dinsdag 25 dec 2018
Kerstdagen

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST