SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


The day after...the night before

Ja, en dan schrik je wakker op de Koningsdag. Is het echt gebeurd of heb ik gedroomd? Je knijpt je nog eens in de arm, wrijft in je ogen en realiseert je dat het echt gebeurd is. De derby der derby's van de Lage Landen is door Urk gewonnen met een ongelooflijke uitslag, 5-0!

 

Wat een geweldige avond hebben we met elkaar beleefd. Met zo'n 2500 man langs de lijn genieten van een super spannend verloop en een surrealistische finale in het laatste kwartier. En geen wanklank tussen de beide supportersgroepen, maar juist een geweldige sfeer.

 

De hele dag door zie je mensen op Koningsdag genieten van het mooie weer, de gezellige sfeer maar ook vooral nog nagenieten van "de night before". Onder het nuttigen van een heerlijke Oranjesoes wordt de wedstrijd nog eens geanalyseerd. Tijdens het biertje voor de kost analyseren we verder. En ook op menig terrasje gaat het vanmiddag en vanavond maar over 1 ding, "de derby".

Wat geeft dat menig Urker toch een gelukzalig gevoel, het winnen van "Dorp A".

 

De een heeft leedvermaak over de Urkers in dienst bij Flevo Boys, de ander vind het zielig voor ze...maar bovenal zijn we trots op onze eigen jongens en de kreet "100% Urkers" is dan ook niet van de lucht. Het lijkt wel of het winnen van de derby meer los heeft gemaakt dan het kampioenschap.

 

Het fantaseren over volgend seizoen komt hier en daar dan ook al aardig los. Wedstrijden tegen gerenommeerde tegenstanders als Harkemase Boys, Genemuiden, ACV, Excelsior'31, Staphorst en Flevo Boys. Want een ding zijn we het over eens met elkaar. Flevo Boys mag van ons eigenlijk geen kampioen worden en promoveren naar de Topklasse. Niet omdat we het ze niet gunnen..... maar omdat we volgend seizoen eigenlijk weer tegen de buren willen spelen.

 

Wat kan voetbal toch mooi zijn en een hoop emoties los maken bij de supporters! We hebben nu al zin in het volgende seizoen, maar eerst de bekerfinale tegen de Friezen. En dan graag in Emmeloord spelen op het hoofdveld van Flevo Boys. Mooier kun je haast geen beker winnen.

 

Agenda

maandag 17 dec 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering
zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12-JO13)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi C-pupillen (JO14-JO15)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 11:30 uur
Toernooi Kabouters (JO06-JO07)
dinsdag 25 dec 2018
Kerstdagen

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST