SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Euforie versus ongeloof, verbijstering...

Maandagavond kwam daar het bericht als donderslag bij heldere hemel op internet. Reinier de Groene is zojuist overleden op de Witte Zandvlakte. Een bericht dat je hart doet overslaan. Kippenvel. Een vreselijk koude rilling door je lijf. De nog aanwezige euforie slaat radicaal om. Wat?? Rein??? Dat kan toch niet waar zijn??

 

Kort na het eerste bericht ontploft Twitter en volgen de retweets elkaar snel op. De telefoon gaat. Klopt het dat Reinier is overleden? Velen van ons zijn in vertwijfeling, vol ongeloof, ja zeg maar gerust verbijstering! Een bom is ontploft binnen voetballend Urk. Na de euforie van het afgelopen weekend volgt de verbijstering over dit onbegrijpelijke verlies.

 

Zo snel na het verlies van Klaas Buis, moeten we opnieuw afscheid nemen. Een jong talent, nog aan het begin van zijn leven. Hij is niet meer. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Het zijn vragen die onbeantwoord zullen blijven. Ongeloof, verdriet, gemis, dat is wat ons rest.

 

We herinneren ons Reinier als een jongen die bruiste van energie en pit. Een kleurrijk speler en lid die regelmatig voor opschudding zorgde. In en buiten het veld. Hij was geen lieverdje. Dat mag rustig gezegd worden. Maar toch ....... een jongen van ons, onze club, een product van onze jeugdopleiding.

 

Wie gunde hem de ontdekkingsreis richting het betaalde voetbal niet? Met elkaar hoopten we dat hij het daar ging maken en als eerste Urker het betaalde voetbal zou halen. Het is helaas niet zover gekomen.

 

De condoleances en de gebeden gaan in de eerste plaats uit naar zijn vader en moeder, broers, zussen, verdere familie, zijn vriendin en haar familie en verdere vrienden. Verder denken we ook aan zijn vrienden, oud-teamgenoten en zijn trainers binnen onze club. Het verdriet is groot. Zovelen hebben een of meerdere jaren met hem samen gespeeld. De herinnering, dat is alles wat over blijft.

 

 

Er is nog geen informatie bekend over condoleren en de begrafenis. Deze informatie volgt z.s.m.

 

 

Agenda

maandag 17 dec 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering
zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12-JO13)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi C-pupillen (JO14-JO15)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 11:30 uur
Toernooi Kabouters (JO06-JO07)
dinsdag 25 dec 2018
Kerstdagen

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST