SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Gevecht eindigt onbeslist

Urk speelde zaterdag thuis tegen SDC Putten. Een wedstrijd waarin de belangen voor beide partijen groot waren. Beide ploegen willen graag terug naar de Hoofdklasse en dus is ieder punt kostbaar. Het werd een wedstrijd met twee gezichten die uiteindelijk onbeslist eindigde. Nadat Urk binnen 10 minuten op achterstand kwam door een fout in de verdediging, wist men voor rust gelijk te maken met een snel uitgevoerde counter waaruit uiteindelijk Hessel Snoek kon scoren op een prima assist van Gerrit Tol. Ruststand en eindstand 1-1.

Zoals gezegd een wedstrijd met twee gezichten. Een eerste helft waarin de gasten de bovenliggende partij waren. Urk mocht niet klagen dat Putten slechts 1 keer scoorde. De paal en de lat brachten twee keer redding voor Urk. Urk speelde met Gerrit Tol in de spits en A-junior Rein de Groene daarachter op 10. Was het de kou, de wind of de verrassende opstelling waardoor Urk niet echter in het eigen spel kwam?

Het voetbal was van beide partijen niet hoogstaand. Veel hoge ballen, onnauwkeurige passes en balverlies. Van beide kanten werd geknokt voor iedere meter en de ruimte om tot voetbal te komen was beperkt. Bij Urk oogde het spel onrustig en Putten was het meest gevaarlijk. Aan Urker zijde was Lucas Nagel de meest opvallende man.

Na rust een ander Urk. Er werd een tandje bijgezet en de druk opgevoerd. Het werd een echt gevecht waarin goed tot uiting kwam dat de punten voor beide ploegen belangrijk waren. Helaas wist Urk niet meer te scoren uit de enkele kansen die men kreeg. Eindstand 1-1. Putten ziet met dit resultaat de koplopers AZSV en Go Ahead Kampen twee punten weglopen en Urk kan de aansluiting naar de top drie niet maken.

Maandag reist Urk af naar Ede voor het duel tegen Blauw Geel'55. Een pittige opgave, temeer daar de thuisploeg het goed doet in de 3e periode. Urk zal vol aan de bak moeten om de plek in de top vast te houden. De wedstrijd vangt aan om 15.00 uur.

Opstelling Urk: Cornelis Koffeman, Gert Jan Nagel, Teunis Kramer (68. Riekelt Jan Brands), Siemen Lindeboom, Klaas Kramer, Kees de Boer, Lucas Nagel, Reinier de Groene, William de Boer (59. Jelle de Boer), Gerrit Tol, Hessel Snoek.

Agenda

zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 12:15 uur
Toernooi D-pupillen (JO13)
zaterdag 22 dec 2018 - 12:15 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi C-pupillen (JO14-JO15)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 11:30 uur
Toernooi Kabouters (JO06-JO07)
dinsdag 25 dec 2018
Kerstdagen

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST