SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk F3 eerste op toernooi bij VVOG

Urk F3 eerste op toernooi bij VVOG. 2014


Na een prachtige competitie waar we veel werklust hebben laten zien en daardoor mooie overwinningen hebben behaald, was de tijd voor Urk F3 aangebroken om zich ook op toernooien te laten zien. Vandaag [24-5-2014] was het dan zover VVOG was de organisator, we werden hartelijk ontvangen en kregen gelijk alles mee wat we voor die dag nodig hadden. Hier volgen onze tegenstanders 1.VVOG F2. 2.Woudenberg F2. 3.SDC Putten F2. 4.QUICK F3. 5. Zwart Wit F3.
Urk F3 reisde gehandicapt af naar Harderwijk, want Jesse van Veen en Dennis Geurts waren vandaag niet aanwezig dus moest Hessel Ras de plek van Dennis innemen en een gastspeler van Urk F1 die als laatste gewisseld werd zou dan ook met Urk F3 meedoen.

VVOG F2----URK F3.Onze eerste wedstrijd moesten we tegen VVOG F2 op prachtig kunstgras, Louw Post was onze gastspeler. Na de aftrap was het Urk die gelijk goed druk zette door er bovenop te zitten en om elke bal strijd voerde, dit werd al na een 3 min. beloond. Het was Tiemen Hakvoort die de bal keurig langs de lijn doorspeelde op Dirk Loosman die speelde op zijn beurt met kracht zijn man voorbij en gaf de bal voor op Louw Post, en die moet je geen kans geven want daar weet Louw wel raad mee 0-1. Urk ging door ook na de aftrap VVOG kreeg geen kans om de bal goed te paasen, na weer een goede aanval kwam daar een corner uit. Hessel Ras die op de plek van Dennis speelde wachtte totdat iedereen stond opgesteld voor de goal en eiste toen de bal op van Rense die paasde de bal terug over de grond zodat hij verwoest kon uithalen, maar de bal spatte op de lat uiteen en kwam voor de 2e keer voor de voeten van Hessel en weer poeierde hij de bal op de goal en dit keer met succes 0-2. Urk ging nog steeds door en het had wel 0-5 gestaan als we de kansen benut hadden maar het Urk had het geluk niet mee, totdat Rense van Slooten zijn bril recht zette en tegen het einde met een Messi actie de 0-3 liet aantekenen, en zo waren de 1e 3punten binnen.

URK F3---WOUDENBERG F2.De 2e wedstrijd moesten we tegen Woudenberg F2, dit waren grote en sterke knapen, daarop vroeg de leider wat we dan moesten doen "snel paasen en niet gaan lopen met de bal, alleen als er ruimte is" was het antwoord. Na de aftrap lieten ze dat ook gelijk zien de ene aanval was nog mooier dan de ander en het gebeurde allemaal in een rap tempo [Jacob Ras was dit keer onze gastspeler] al na 3 min was het Dirk Loosman die prachtig werd aangespeeld door Andries Post en van redelijk ver de bal loeihard in de verre hoek poeierde 1-0, ook dit keer dachten de fans dat het weer zo,n wedstrijd zou worden als de 1e, en dat was inderdaad zo maar de schoten gingen net mis of de keeper pakte de bal met alle geluk die er was, en dan geld er de voetbalwet die zegt dat als je niet scoort de tegenstander het dan wel doet,onze verdedigers liepen veels te ver naar achteren bij een aanval van Woudenberg F2 en vergaten toe te stappen zodat de R.spits de bal keurig in de linker bovenhoek schoot 1-1. Urk F3 was de beter voetballende ploeg prachtige combinatie,s maar helaas de goals bleven dit keer uit, misschien als de wedstrijd langer had geduurd?. We zullen het nooit weten.

URK F3---SDC F2.Na een de teleurstelling van de 1-1 waren de koppie,s na de nodige zakken chips en andere snoepgoed weer helemaal scherp, dit keer was onze gastspeler Meindert Post. Weer was het Urk die goed druk zette, het was ditmaal Maurice Hartman die opviel door zijn inzet als
verdediger hard en fair speelde hij en gaf de L. spits geen schijn van kans, ook gaf hij de bal keurig door aan Rense van Slooten die zijn tegenstander uitspeelde en keurig teruglegde op Dirk Loosman, als die de bal ook maar even goed op zij slof krijgt is het altijd een goal,dit keer ook 1-0. Meindert Post kreeg ook zijn speelminuten en in die minuten scoorde hij ook 2-0. Andries die als wissel stond kreeg van de leider het advies om in de spits te gaan staan en om er alles aan te doen om te scoren. Ook dit keer viel Urk F3 op dat als spelers een andere positie moeten spelen zij dat ook met gemak doen, zo ook Andries Post met veel bravour ging hij de strijd aan met de verdedigers en zo gebeurde het toen er een kluts ontstond Andries er als een leeuw tussen sprong en zijn schoenmaat 28 tegen het leer zette 3-0. Moeder Grietje was door het dolle heen tranen van geluk waren zichtbaar en zo werden er weer 3 punten binnengehaald.

QUICK F3---URK F3.De leider had ervoor gewaarschuwd om niet te makkelijk te gaan denken over QUICK F3 want die hadden voorin een zeer goed spelertje staan die heel makkelijk scoorde. Chris Tol was onze gastspeler maar moest al na 3 minuten terug naar zijn ploeg, Het was Hessel die zijn plek moest innemen en moesten we het ditmaal zonder wissels doen. Urk speelde met veel inzet en dat leverde kansje,s op, maar daar tegenover had Urk het moeilijk met die ene speler maar ook die werd telkens met moeite goed gestopt. Ook onze keeper Jelle Hakvoort speelde hierin een belangrijke rol en ranselde hij de ene bal na de andere uit zijn doel, voor hetzelfde hadden we met 3-0 achter gestaan. Het was Dirk Loosman die over de linkerkant ervandoor ging en de bal hard voor de goal gooide, deze bal kwam na slecht wegwerken van QUICK voor de voeten van Rense van Slooten en die schoof de bal al liggend onder de keeper door 0-1. Maar zoals al was gezegd QUICK beschikte over een goede speler, deze werd door de midden aangespeeld en kreeg 2a3 meter ruimte en die moest je hem niet geven was de waarschuwing en zo stond het na 10 minuten 1-1. Toch bleef Urk aandringen maar moesten ze ook flink in de verdediging, tijdens een laatste poging van Urk was het Dirk Loosman die de keeper uitspeelde,maar tot ieders verbazing de bal in het zijnet schoot en zo bleef het [verdiend] 1-1.

ZWART-WIT F3---URK F3.Om een beslissingswedstrijd te voorkomen moesten we winnen en dat was goed in de oren geknoopt en spatte het plezier van alle spelers ervan af en was het spel erg goed de ene aanval was nog mooier dan de ander en zou de goal niet lang op zich laten wachten,maar het spel werd maar niet beloond want het was telkens net niet, zo stonden de paal en de lat ons hinderlijk in de weg. Af en toe waren het de spaarzame aanvallen van Zwart-Wit die voor gevaarlijke situatie,s voor het Urker goal brachten maar Jelle Hakvoort redde ons uit benarde situatie,s. Toch was het Zwart-Wit die op 1-0 voorsprong kwam uit zo,n spaarzame aanval, maar Urk bleef werken om die goal te maken,op dat moment meldde onze gastspeler Louw Post dankzij zijn moeder zich bij de leider en met zichtbaar genoegen deed deze het shirt van Urk F3 over het hoofd van deze speler en wisselde hem voor de zeer moe gestreden Tiemen Hakvoort deze had beulswerk verricht en moest even op adem komen. Dirk Loosman had zijn koppie al een beetje laten hangen maar klaarde bij het zien van Louw zichtbaar op, en zo leefde Urk weer en werd nog geen minuut na de tegengoal de gelijkmaker binnengeschoten door Rense van Slooten. Urk F3 geloofde weer in een overwinning en er werd flink gejaagd op de bal, zo ook door Dirk die doorliep op de verdediger na uitverdedigen van Hessel Ras en die maakte het zo benauwd voor deze speler dat deze de bal pardoes in eigen goal schoot. Hierna was het wachten op de 3e goal Zwart-Wit geloofde er niet meer in en zo kon Louw na weer een schitterende combinatie de 3e binnenschieten en was de 1e plaats binnen en kon de beker dit keer door aanvoerder Dirk Loosman opgehaald worden.

LEIDER: Jongens jullie hebben laten zien dat jullie op verschillende positie,s goed uit de voeten kunnen m.n Hessel Ras die liet zien ook een goede laatste man de kunnen zijn als Dennis Geurts afwezig is, en eerlijk is eerlijk Andries die goed kan verdedigen kan dus ook scoren op een spits positie. Jullie lieten zien wat jullie op trainen geleerd hebben van Jelle Loosman en dat is ook een compliment naar de trainer van URK F3. Op naar het volgende toernooi

 

Agenda

vrijdag 19 okt 2018 - 17:00 uur
DB Overleg
zaterdag 20 okt 2018 - 14:30 uur
Excelsior'31 - Urk 1
maandag 22 okt 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering
zaterdag 27 okt 2018 - 15:00 uur
Urk 1 - Flevo Boys
maandag 29 okt 2018 - 19:30 uur
PR&M Overleg

SV Urk TV


SV URK - BERKUM 13-10-2018

SVU - Deto