SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


We zijn terug waar we horen!

Urk is terug in de hoofdklasse. Een klasse waar we als club thuis horen. De aftrap was thuis tegen ACV, een van de gedoofverfde kampioenskandidaten. Urk begon geconcentreerd aan de wedstrijd. Van beide kanten was het de eerste twintig minuten aftasten. Veel balletjes breed, weinig tempo en weinig echte actie voor de goals.

 

De 0-1 van ACV kwam dan ook wat vreemd tot stand. Een klutssituatie valt goed voor een van de behendige aanvallers van ACV. Die kan de bal meenemen en de hoek uitzoeken. Keeper Koffeman is kansloos vanaf 16 meter. Daarna krijgt ACV steeds meer grip op het spel en dus komt er ook meer dreiging. Dit resulteert vlak voor rust in de 0-2. Een aanval over links wordt voorgegeven en vanaf de strafschopstip ingekopt. ACV gaat dus met een mooie 0-2 de kleedkamer in.

 

Na rust geen wissels en Urk dat de draad weer probeert op te pakken. ACV daarentegen ruikt bloed en probeert door te drukken. Dat brengt Urk in de moeilijkheden. Een bal op de paal was een directe waarschuwing, maar echt veel kansen krijgt ACV ook niet. De verdediging van Urk heeft de zaak goed op orde met een gedreven en goede spelende Bennie Dunnink in een opvallende rol.

 

Het manko van Urk is deze dag dat het nagenoeg geen kansen weet te creeren. De beide vleugelspitsen hebben het moeilijk met hun tegenstanders en de spits van Urk is veelal zwervende.  Urk komt tegen een goede ploeg als ACV niet in het eigen spel en dus loopt men achter de feiten aan. De drie wissels en het opofferen van een verdediger voor een extra middenvelder brengen daar in de tweede helft geen verandering in.

 

Toch kunnen we stellen dat Urk het tegen ACV niet slecht gedaan heeft. Echt veel kansen heeft ACV niet gehad, maar zelf hebben we te weinig gecreerd. Het zullen wellicht wat zenuwen geweest zijn. Met de wedstrijd tegen ACV is de kop er af. Volgende week speelt Urk in Wezep tegen WHC. Een ploeg die in de eerste wedstrijd met 4-0 klop kreeg bij AZSV.

 

Vermeldenswaard is nog dat Lucas Nagel zijn 100e wedstrijd in het eerste elftal speelde. Een knappe prestatie voor iemand die nog zo jong is. Dat er nog maar vele wedstrijden mogen volgen!

 

Opstelling Urk:  Cornelis Koffeman, Gert Jan Nagel(Marinus Snoek), Siemen Lindeboom, Bennie Dunnink, Riekelt Jan Brands, Jan van Slooten, Lucas Nagel, Cees de Boer, Hessel Snoek, Gerrit Tol (Jelle de Boer), William de Boer (Riekelt Nentjes)

 

Agenda

vrijdag 19 okt 2018 - 17:00 uur
DB Overleg
zaterdag 20 okt 2018 - 14:30 uur
Excelsior'31 - Urk 1
maandag 22 okt 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering
zaterdag 27 okt 2018 - 15:00 uur
Urk 1 - Flevo Boys
maandag 29 okt 2018 - 19:30 uur
PR&M Overleg

SV Urk TV


SV URK - BERKUM 13-10-2018

SVU - Deto