SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk en WHC houden elkaar in evenwicht

Heeft Urk tegen WHC nu een punt gewonnen of twee punten laten liggen. Dat was voor de supporters de grote vraag na afloop van de wedstrijd in Wezep. Feit is dat de twee ploegen elkaar in evenwicht hielden en beiden niet tot scoren kwamen. Het was een spannende wedstrijd met matig voetbal. WHC kreeg de meeste kansen om te scoren en Urk oogde met name de tweede helft als de betere ploeg. Het scorebord bleeft echter 90 minuten lang staan op 0-0.

 

Urk begon de wedstrijd met Teun Hakvoort in de spits. Na de wedstrijd tegen ACV was dit geen verrassende keus van Rolf de Boer. Urk heeft moeite om te scoren en kon wel wat fysieke power in de aanval gebruiken. Het ging ten koste van Lucas Nagel in de basisopstelling door dat Gerrit Tol een linie terug schoof.

 

Urk starte goed, zette veel druk, maar echte kansen leverde het niet op. Dat werd gaandeweg beter. Maar het manco van Urk is dat het misschien te mooi wil voetballen. Dat is niet altijd effectief.

Bij meerdere situaties in het strafschopgebied werd te vaak nog de combinatie gezocht of nog een extra kapbeweging gemaakt. In de hoofdklasse moet je sneller acteren en kan het niet altijd mooi. Eerder op doel schieten dan je misschien gewend bent.

 

WHC bleef net als Urk vol op de aanval spelen en dus werd het een wedstrijd met een hoog tempo. Voor het publiek spannend om naar te kijken, maar goed voetbal was het niet echt.

 

Na een half uur maakt Gert Jan Nagel een onbesuisde overtreding in de 16. Dat kost hem een gele kaart. De penalty wordt vakkundig gepakt door Cornelis Koffeman. Urk ontsnapt aan een achterstand. Tot de rust golft het spel op en neer maar gescoord wordt er niet.

 

In de tweede helft is Urk de bovenliggende partij maar WHC wordt steeds gevaarlijker op de counter. Cornelis Koffeman en Bennie Dunnink weten de counters gelukkig steeds goed te pareren. Uit een corner kopt Siemen Lindeboom op de lat en ook wordt een goal van Urk afgekeurd vanwege buitenspel. Met Marinus Snoek op rechtsachter in de ploeg krijgt Urk een impuls. Na 10 minuten staat hij zelf in kansrijke positie, maar een kapactie teveel voorkomt een goal.

 

Urk blijft strijden voor een doelpunt maar gescoord wordt er helaas niet. De vele voorzetten hebben te vaak niet de juiste precisie. Daardoor komt Teunis Hakvoort niet in scoringspositie, maar functioneert hij wel prima als aanspeelpunt vanuit het middenveld. In de slotfase nog twee dotten van kansen. Een schot van Cees de Boer wordt vakkundig uit de kruising gehaald en een opgelegde kans voor Hessel Snoek gaat net naast. Eindstand 0-0.

 

Daarmee heeft Urk het eerste punt binnen, maar heeft het nog niet gescoord. Volgende week wacht Excelsior'31 in een thuiswedstrijd. Een mooie gelegenheid om de weg omhoog te vervolgen.

 

Opstelling Urk: Cornelis Koffeman, Gert Jan Nagel (67. Marinus Snoek), Siemen Lindeboom, Bennie Dunnink, Riekelt Jan Brands, Kees de Boer, Jan van Slooten (78. Klaas Kramer), Gerrit Tol (62. Lucas Nagel), Hessel Snoek, Teun Hakvoort, William de Boer.

 

Geel: Gert Jan Nagel en Bennie Dunnink.

Agenda

zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 12:15 uur
Toernooi D-pupillen (JO13)
zaterdag 22 dec 2018 - 12:15 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi C-pupillen (JO14-JO15)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 11:30 uur
Toernooi Kabouters (JO06-JO07)
dinsdag 25 dec 2018
Kerstdagen

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST