SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk naar 3e ronde KNVB beker, na winst op UNA

Urk heeft zich vanavond geplaatst voor de 3e ronde van de KNVB-Beker. Topklasser UNA werd met een 2-1 nederlaag terug naar Veldhoven gestuurd. Gerrit Tol zorgde voor rust dat Urk op een 1-0 voorsprong kwam, Na rust verdubbelde Hessel Snoek de marge. Een kwartier voor tijd kwam UNA terug in de wedstrijd, maar Urk wist de zege toch over de streep te trekken.
 
Urk liet UNA het spel maken, maar was bij uitvallen levensgevaarlijk. Nadat eerst UNA twee kansen niet wist te benutten, was daar na ruim tien minuten plotseling Gerrit Tol, die Urk op voorsprong wist te zetten. Die voorsprong kwam in het verdere verloop van de eerste helft niet meer in gevaar.
 
In de tweede helft nam UNA meer risico, door achterin man op man te spelen. Dat leverde wel een veldoverwicht op, maar tot echte kansen kwam de ploeg uit Veldhoven niet. Het was Urk dat de voorsprong wist uit te breiden, toen Hessel Snoek vanuit een moeilijke hoek, de 2-0 wist binnen te schieten. Met nog een kwartier voor de boeg, kwam UNA terug in de wedstrijd door een rake kopbal. De ploeg van trainer Mark Schenning probeerde hierna van alles om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen, maar verder dan een schot op de paal, kwam de ploeg niet.
 
Urk naar de derde ronde van de KNVB-Beker, een unieke prestatie in de geschiedenis van s.v.Urk. Morgenavond is de loting gelijk na de wedstrijd van PSV - FC Utrecht, zo rond de klok van 22:30 uur op FOXS SPORTS.

Agenda

dinsdag 20 feb 2018 - 19:30 uur
vv Groningen - Urk 1 (Beker)
vrijdag 23 feb 2018 - 08:00 uur
Jannie de Jong jarig!
zaterdag 24 feb 2018 - 14:30 uur
nsc Nijkerk - Urk 1
dinsdag 06 mrt 2018 - 19:00 uur
Vergadering Senioren commissie
woensdag 07 mrt 2018 - 19:30 uur
Overleg Polderclubs op Urk

Twitter

SV Urk TV


Urk - SC Genemuiden

Urk - HSV Zuidvogels