SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Eerste winst Urk 1 een feit tegen VVOG

Na vijf wedstrijden zonder overwinnig, kon Urk vanmiddag de eerste driepunter van het seizoen optekenen. Tegenstander VVOG uit Harderwijk, werd met een 3-1 nederlaag terug naar huis gestuurd. Een dik verdiende overwinning voor Urk, dat bijna voortdurend het initiatief in de wedstrijd had en zichzelf in de tweede helft daarvoor beloonde met drie prachtig uitgespeelde doelpunten. VVOG wist daar weinig tegenover te stellen, en was pas in de slotminuut trefzeker met een van richting veranderde vrije trap.
 
De ploeg uit Harderwijk had vorige week een overtuigende 4-0 overwinning behaald op Harkemase Boys, en stond op de gedeelde tweede plek op de ranglijst. Toch wist VVOG geen moment te overtuigen. Vanaf de allereerste minuut lag het initiatief in de wedstrijd bij Urk en logischerwijs waren ook de eerste kansen te noteren voor Urk. Doelpunten leverde dat echter niet op. Ook VVOG kreeg naarmate de eerste helft vorderde een aantal kansen, maar die kwamen hoofdzakelijk voort uit Urker slordigheden. Doelman Cornelis Koffeman keepte echter een voortreffelijjke wedstrijd en kreeg na een half uur de handen van de toeschouwers op elkaar na een prachtige en stijlvolle redding op een Harderwijks schot.
 
Binnen een kwartier na rust was de wedstrijd beslist. Na acht minuten was het Jan van Slooten, die een strakke voorzet van Gerrit Tol bij de eerste paal wist binnen te tikken. Twee minuten later lag ook de 2-0 achter doelman Frans Koornberg van VVOG. Goed storend werk van Hessel Snoek bracht Urk in balbezit en met twee passes lag de bal in het doel. Opnieuw was het Jan van Slooten die het Urker doelpunt maakte, nadat hij de bal op een presenteerblaadje kreeg aangespeeld van Hessel Snoek. Na een kwartier spelen was de Urker rechteraanvaller opnieuw niet zelfzuchtig, en gaf hij de bal aan William de Boer, die bij de tweede paal de bal alleen maar hoefde binnen te tikken. Urk zat op rozen en nam begrijpelijkerwijs ietwat gas terug. VVOG kreeg iets meer balbezit, maar de ploeg wist niet veel meer te bedenken, dat het hoog voor het doel pompen van de bal. Een kolfje naar de hand van Cornelis Koffeman, die heerste in zijn eigen zestienmeter. In de slotminuut wist VVOG dan toch nog te scoren. Een vrije trap van Thomas Vossebelt werd zodanig van richting veranderd, dat Cornelis Koffeman kansloos was.
 
Een prachtige teamprestatie van de spelers van Urk, die negentig minuten lang streden voor elke centimeter gras en dat ook nog gepaard lieten gaan met goed voetbal en prachtige doelpunten. Door deze overwinning blijft Urk zich houden op de middenmoot, en vergrote het de voorsprong op de onderste twee ploegen WHC en WVF.
Aanstaande zaterdag gaat Urk op bezoek in Sneek bij Waterpoort Boys voor de bekerwedstrijd in de eerste ronde van de Districtsbeker. Over twee weken wacht dan de uitwedstrijd in Wierden tegen SVZW.

Agenda

maandag 17 dec 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering
zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12-JO13)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi C-pupillen (JO14-JO15)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 11:30 uur
Toernooi Kabouters (JO06-JO07)
dinsdag 25 dec 2018
Kerstdagen

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST