SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk wint van hekkesluiter en doet goede zaken

Na een hectische week rondom het duel tegen Ajax, weet Urk uitstekende zaken te doen door in het thuisduel tegen hekkensluiter WVF met 3-1 te winnen. Het was een moeizame overwinning voor Urk. In de eerste helft kwam Urk al snel op 0-1 achter. Afgezien van een schot van William de Boer wist Urk verder niet gevaarlijk te worden. De tweede helft voerde Urk het tempo op en wist men meer strijd in de duels te leggen. Dat leverde uiteindelijk 3 doelpunten op en 3 belangrijke competitiepunten.

 

Urk had het moeilijk de eerste helft. De scherpte in de passing, de strijd in de duels en de snelle balcirculatie waren in de kleedkamer achter gebleven. WVF wist hier via een snelle aanval van te profiteren. Via een doorgekopte bal van de rechtsbuiten kwam de spits 1 op 1 met Cornelis Koffeman, 0-1. Urk had het vooral moeilijk met zichzelf. De scherpte ontbrak. De wedstrijd tegen Ajax had veel energie gevraagd van de spelers en dat was te merken.

 

Na rust kwam Urk scherper uit de startblokken. Het baltempo ging omhoog, er kwam meer strijd en er dienden zich kansen aan. Na een paar minuten wordt een aanval over links afgeslagen. Gerrit Tol veroverde de bal terug en brengt Lucas Nagel in schietpositie vanaf 20 meter. Deze schiet knap de 1-1 binnen via de paal. Een bevrijdende goal.

 

Urk krijgt meer en meer de overhand via hard werken. Er gaat nog wel veel fout in de passing, maar de druk op WVF wordt steeds verder opgevoerd. De kansen dienen zich aan. In de 75e minuut een scrimmage voor het doel en Jan van Slooten kan van dichtbij binnen schieten. Een terechte voorsprong voor Urk gezien het veldoverwicht en het vele balbezit in combinatie met de kansen voor beide ploegen.

 

Een voorzichtig offensief van WVF volgt dan nog, maar Urk raakt niet meer in de problemen. In de laatste minuut levert een uitval met een lange bal op Hessel Snoek nog de bevrijdende 3-1. Urk pakt hiermee drie belangrijke punten en maakt aansluiting met de middenmoot in de hoofdklasse C. Door gelijke spelen van Staphors en Drachtster Boys stijgt Urk zelfs naar de 8e plek. Een mooie uitgangspositie voor de komende weken.

 

Vermeldenswaard is nog dat Gerrit Tol deze wedstrijd zijn 100e wedstrijd in het eerste efltal speelde en dat Maarten Dijkhuizen na lang blessureleed in de slotminuten zijn rentree maakte in het elftal.

Agenda

maandag 17 dec 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering
zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 12:15 uur
Toernooi D-pupillen (JO13)
zaterdag 22 dec 2018 - 12:15 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi C-pupillen (JO14-JO15)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 11:30 uur
Toernooi Kabouters (JO06-JO07)

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST