SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk E5 blijft in de winning mood

E 5 blijft in de winning mood.

E 5 - Blokzijl E 1 7 - 3 (3 - 3)

Zaterdag 3 mei.

Fantastische omstandigheden. Heerlijk voetbalweer.
In het zonovergoten stadion "De Vormt" van S.V. Urk, was het E 5 dat de strijd, op het geweldige kunstgrasveld, aan mocht binden met het fysiek sterke Blokzijl E 1. Het was bekend dat dit robuuste team uit Blokzijl het niet schuwde. Veel strijd zou leveren en op allerlei fronten de beuk erin te gooien. E 5 was dus gewaarschuwd.
Het was natuurlijk aan het welbekende 'supertrio" om een goed strijdplan te ontwerpen om zo goed mogelijk bestand te zijn tegen het soms harde en fysieke spel van de tegenstander.
De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen, de spanning bij de spelers, leiding, vaders, moeders, broers, zusters, opa's, oma's, bebê's en bessies was voelbaar. Enkele moeders waren al door de zenuwen overmand alvorens de wedstrijd was begonnen. Liepen van hot naar her.

Bij aanvang van de wedstrijd bleek sterspeler Henk Jelies te ontbreken door een geplande vacantie. Ook de vaste scheidsrechter Björn Jelies was om dezelfde reden niet van de partij. Dus lag er op de schouders van Tiemen Koeman de zware taak om deze beslist niet onbelangrijke wedstrijd tot een goed einde te brengen. En er kan worden vastgesteld dat hij deze taak met verve heeft vervuld.

Gelet op de power die er bij Blokzijl afstraalde was het vanaf het begin al duidelijk dat het een fysieke strijd zou worden. De beuk werd er meteen ingegooid. Me schuwde niets om de spelers van E 5 te intimideren. Leider Jacob Maarten van Gaal schreeuwde zijn keel in de beginfase schor om bij de les te blijven. En zowaar was er een eerste kans voor gastspeler Jonathan Post (van Lumme en Luppien), maar helaas, de bal werd naast geschoten. Hierna greep Blokzijl het initiatief en maakt vrij snel de 0 - 1. Voor E5 het sein om de krachten te bundelen en proberen zo snel mogelijk iets aan die achterstand te doen. Henri Visser kegelde in de 11 minuut net over. In de 13e minuut een super redding van de Blokzijl keeper na een inzet van Albert Keuter. Een minuut later werd het echter wel gelijk door Johannes van Veen die een hoekschop met veel effect (zeer verraderlijk voor de keeper) in het doel deed belanden.

Een oorverdovend applaus van het vele aanwezige publiek was zijn deel. Voor Blokzijl leek het een tegenslag maar niets was minder waar, want zowel in de 19e minuut als in de 22e minuut werd de stand omgezet in een 1 - 3 voorsprong. Dat was even slikken. Maar E5 heeft wel vaker tegen een achterstand aangekeken die dan daarna op niet mis te verstane wijze werd omgezet in een overwinning.
Gezamenlijk even in de handen spuwen en gaan. Strijd leveren. Dit leverde al vrij snel resultaat op doordat in de 29e minuut, na goed doorzetten, de 2 -3 aangetekend kon worden door Andries Kaptijn.
In de 31e minuut knalde Henri Visser de gelijkmaker binnen 3 - 3. Dit was een heerlijke er terechte stand om mee te gaan rusten.
Tijdens de uitgebreide rust werden de nodige versnaperingen, bij beide teams naar binnen gewerkt: koffie, thee, ranja, seven-up, cola en de man een paar frikadellen uit de aanwezige verwarmde koelboxen. Alle spelers en speelsters bij Blokzijl konden er weer 35 minuten tegen.

Na het rustsignaal van de solide scheidsrechter Tiemen Koeman werd het een waar spektakelstuk. E 5 liet zien wat het in zijn mars had. Het was smullen. Publiek laaiend enthousiast. Het we are the champions schalde over het sportpark. Het was dan na enkele minuten dat Henri Visser de 4 - 3 binnen kegelde. Hierna een opleving van Blokzijl en moest binnen enkele minuten keeper Meindert de Boer enkele fantastische reddingen verrichten om onheil te voorkomen.
In de 12e minuut was het Jan Teunis Bosma die met een werkelijk fraai afstandsschot de 5 - 3 op het bord bracht. Aanwezige vaders en moeders uit hun dak. Pure vreugdedansjes waren er zien. E5 ging door en liet aan iedereen zien dat er met dit team rekening gehouden diende te worden. Er werd voor elke centimeter gestreden. Spelers stuwden elkaar naar grote hoogte.
In de 20e minuut volgde een bekroning op deze inzet toen Jonathan Post na een goede combinatie met Andries Kaptijn snoeihard de 6 - 3 binnen knalde.
Blokzijl gaf zich echter nog niet gewonnen en hanteerde wat extra grove middelen om de bakens te verzetten. Zo moesten Albert Keuter en Andries Kaptijn geblesseerd uitvallen met blessures. Ook in deze fase was het weer keeper Meindert de Boer die handelend moest optreden om Blokzijl van scoren af te houden. Hij deed dat dan ook voortreffelijk.
Henri Visser knalde tussendoor nog even op de lat in dit pure spektakelstuk. Het was in de laatste minuut dat Johannes van Veen na aangeven van Daniël van de Berg de 7 - 3 scoorde.
Een geweldige en meer dan verdiende overwinning door strijdlust en incasseren.
De rondgang rondom het veld van de uitgelaten moeders was een uiting van pure vreugde.
Daar kunnen en moeten we trots op zijn. Weer of geen weer: zij zijn er!

E 5 - Desz E 1 3 - 2 (2 - 0)

Een ware "Thriller".

Dit is een bijzonder spannende en spectaculaire wedstrijd geworden waarbij heel veel op het spel stond. Voor E 5 een stuk prestige en voor Desz het kampioenschap.
Bij Desz had men niets aan het toeval overgelaten. Men was met drie bussen supporters op deze wedstrijd afgekomen. Zelfs had men een muziekkorps meegenomen, die voor en tijdens de wedstrijd zich veelvuldig lieten horen om hun favoriete team aan het kampioenschap te helpen. Het was dus een drukte van belang daar op en rondom veld 7a waar deze thriller zich afspeelde.
Bij beide teams was de spanning voelbaar. E 5 wilde hoe dan ook iets rechtzetten daar men in Zwartsluis na een 1 - 2 voorsprong ernstig werd benadeeld waardoor de verdiende punten niet mee naar Urk konden worden genomen.
Bij de eerste aanblik van Desz E1 leek het wel of men te maken had met een team van D-pupillen, maar daar kan men lang over praten, de strijd moest in ieder geval aangebonden worden met deze fysieke mannetjesputters.
En het is een strijd geworden. Een strijd tussen twee teams die er alle twee voor gingen.
Alles wat zich maar in een wedstrijd voor kan doen, als het een strijd is om de punten, was aanwezig. Felheid, strijdlust, bodychecks, tackles, scheermessen, aanslagen. Voor de neutrale toeschouwers die ook rijkelijk aanwezig waren, was het om te smullen. Een zinderend spektakelstuk is het geworden.

Scheidsrechter Björn Jelies had vanaf het eerste fluitsignaal alle routine nodig om deze wedstrijd in goed banen te leiden.
Desz startte overrompelend en zetten E 5 meteen onder druk want men wilde snel die felbegeerde voorsprong op het bord brengen. Bij E 5 was het dus alle hens aan dek. Verdedigend staat en stond het bij E 5 als een huis, met Henri Visser, Jan Teunis Bosma, en Albert Keuter. Maar ook de middenvelders Andries Kaptijn en Henk Jelies zorgen in situaties van druk voor de ondersteuning, en als de nood aan de man is zijn daar ook de aanvallers pur sang Johannes van Veen, Daniël van de Berg en Robin van de Berg die hun steentje bijdragen.

Na de eerste aanvalsgolven kon E 5 zich enigszins herpakken en daar was na 11 minuten spits Johannes van Veen die na een fraaie actie zowaar de 1 - 0 liet aantekenen. Bij Desz werd het muisstil. Het tromgeroffel van het muziekkorps stokte. En men was na die 1- 0 stand voor E 5 nog niet van de schrik bekomen of het was Daniël van de Berg die heel slim de 2 - 0 op het bord bracht.
E 5 zat geheel in de wedstrijd, daar waar geïncasseerd werd, werd ook uitgedeeld. Het was een wedstrijd!
In de 20e minuut E 5 op weg naar de 3 - 0. Henk Jelies op volle snelheid op de linkervleugel, na een flitsende demarage twee spelers het bos ingestuurd en op pure snelheid de laatste verdediger voorbij te snellen . . . . maar daar was een genadeloze tackle en werd Henk Jelies op een niet mis te verstane wijze getorpedeerd.

Iedereen hield zijn adem in. Muisstil was het, alleen het tikken van de rolex van scheidsrechter Björn Jelies was hoorbaar.
Slachtoffer werd op een brancard afgevoerd. Ambulance en Traumahelicopter bleken gelukkig niet nodig te zijn. Maar de schrik zat er best wel goed in. Even tot bezinning komen.
Rust brak dan ook aan met een terechte 2 - 0 voorsprong.

Vanaf het eerste fluitsignaal na rust van scheidsrechter Björn Jelies begon Desz meteen met een soort wanhoopsoffensief wat direct resulteerde in de aansluitingstreffer toen Albert Keuter danig in het nauw gebracht zijn eigen doelman Meindert de Boer passeerde en de 1 - 2 maakte. Het muziekkorps liet zich horen. Alle remmen los. Een opzwepend publiek om te bewerkstelligen waarvoor men gekomen was. Namelijk het kampioenschap. Maar E 5 gaf geen krimp greep zelfs bij vlagen de overhand en kwam zelfs regelmatig gevaarlijk door. Uit één van deze aanvallen was het Andries Kaptijn die na heel goed doorzetten in de 28e minuut de 3 - 1 binnen schoot. Bij Desz werd men stil en men voelde het al aankomen. Tegen dit sterke E 5 was vandaag geen eer te behalen. Toch wild e men zich nog niet gewonnen geven en werd alles maar dan ook alles op de aanval gegooid. Hierdoor moest er door E 5 ook wel eens een nuttige overtreding gemaakt worden.
Dit had tot gevolg dat scheidsrechter Björn Jelies enkele minuten voor het einde een vrije schop moest toekennen aan Desz. Deze vrije schop werd in één keer in het doel gekegeld 3 - 2
Even gloorde er nog hoop bij Desz, maar E 5 liet het niet zover komen en geroutineerd werd de verdiende overwinning in deze Thriller veilig gesteld.

Jaap Nentjes.

E 5
Weergaloos in Schagentoernooi te Hasselt

Grootste overwinning in toernooiwedstrijd: 9 - 0

In een volgend sportblad hopen we hierop terug te komen.

Jaap Nentjes

Ouwe Glorie: Topvoetballers van weleer: Idem.

Agenda

zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 12:15 uur
Toernooi D-pupillen (JO13)
zaterdag 22 dec 2018 - 12:15 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi C-pupillen (JO14-JO15)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 11:30 uur
Toernooi Kabouters (JO06-JO07)
dinsdag 25 dec 2018
Kerstdagen

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST