SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


CSV Apeldoorn - Urk 1

Er werd na afloop nog lang nagesproken over de wedstrijd van Apeldoorn tegen Urk. Vooral Urk mocht zich beklagen over een aantal discutabele beslissingen van de scheidsrechter. Gedurende grote gedeelten van de wedstrijd was Urk de betere ploeg, maar het wist het overwicht niet in voldoende doelpunten uit te drukken. Apeldoorn was daarentegen wel drie keer trefzeker, waarvan twee maal uit een dood spelmoment. Ondanks de 3-1 nederlaag blijft Urk achtste op de ranglijst, maar het zag wel een aantal ploegen dichterbij komen.
 
Urk begon heel goed aan de wedstrijd tegen Apeldoorn, en al na drie minuten leek Gerrit Tol alleen op doelman Patrick Jansen af te gaan. Jasper Verstraten hield de Urker aanvaller echter vast om de middel, en waar iedereen na het fluitsignaal verwachte dat scheidsrechter Wijma een rode kaart zou geven aan de verdediger van Apeldoorn, bleef het slechts bij geel. De vrije trap leverde niets op voor Urk. Na een kwartier voetballen werd Apeldoorn pas voor het eerst gevaarlijk. Een corner werd bij de eerste paal ingekopt door Maarten Boeve. Volgens velen was de bal achter de lijn geweest, maar scheidsrechter Wijma, die redelijk dicht op de situatie stond, gaf duidelijk aan, dat hij geconstateerd had, dat de bal de lijn niet was gepasseerd. Een paar seconden later, nadat de bal was uitgegaan, gaf hij tot verbijstering van Urk, en op advies van zijn assistent echter toch een doelpunt aan Apeldoorn. Trainer Rolf de Boer was het daar natuurlijk niet mee eens, maar hij moest zijn (in nette bewoordingen) geuitte protesten, bekopen met een rode kaart. Urk raakte niet van slag door deze tegenvallers, maar het probeerde met verzorgd voetbal het doel van Apeldoorn zoeken. Het middenveld was volledig in handen van Urk, terwijl de achterste linie heel geconcentreerd elk gevaar van Apeldoorn wist te bezweren. Voor rust kreeg Urk nog een aantal leuke mogelijkheden, maar het wist niet tot scoren te komen.
 
De tweede helft was een kopie van de eerste helft. Urk viel aan, terwijl Apeldoorn zich beperkte tot verdedigen van de voorsprong. De thuisploeg probeerde met lange ballen de spitsen aan het werk te zetten, maar die zaten in de tang bij de Urker verdedigers. Toch kwam Apeldoorn na twintig minuten spelen uit het niets op een 2-0 vorrspronng. Een kopbal van Maarten Boeve leek een simpele prooi te worden voor Cornelis Koffeman, maar een polletje veranderde de bal dusdanig van richting, dat de Urk doelman op slag kansloos was. Urk moest daarna natuurlijk risico's nemen, en met nog een kwartier te spelen kwam er een extra aanvaller bij in de persoon van Teun Hakvoort, ten koste van rechterverdediger Marinus Snoek. Niet veel later scoorde Siemen Lindeboom met een kopbal de aansluitingstreffer, en leek er nog meer in het vat te zitten voor Urk. Het kreeg in de slotfase nog een aantal uitstekende mogelijkheden, maar ver in blessuretijd was het Apeldoorn dat via een counter de beslissing forceerde, door een doelpunt van Rob Diderik.
 
Ondanks de nederlaag, kan Urk terugkijken op een goede wedstrijd. Waar in de afgelopen wedstrijden de kansen wel werden benut, was dat vanmiddag op sportpark Ordebos niet het geval. De ploeg van trainer Rolf de Boer heeft ook vanmiddag weer laten zien, dat het voor geen enkele tegenstander bang is. Volgende week zaterdag wacht de bekerwedstrijd op eigen veld tegen Marum. Over twee weken speelt Urk voor de kompetitie op eigen veld tegen Drachtster Boys.

Agenda

donderdag 13 dec 2018
Uitgifte clubblad "Nor Vuuren"
vrijdag 14 dec 2018 - 17:00 uur
DB Overleg
zaterdag 15 dec 2018 - 14:30 uur
SC Genemuiden - Urk 1
maandag 17 dec 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering
zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12-JO13)

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST