SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Spelerspassen straks op veld gecontroleerd

De KNVB heeft enkele belangrijke wijzigingen doorgevoerd voor het amateurvoetbal. Zo worden de spelerspassen komend seizoen óp het veld gecontroleerd en in de topklasse komt er een vierde official.In het seizoen 2006-2007 is in het amateurvoetbal de spelerspas ingevoerd. Alle spelers van 11 jaar en ouder moeten een pas hebben. Geen pas betekent niet spelen.

Op de pas staan de naam van de speler, geslacht, geboortedatum, relatiecode, een pasfoto, de naam van de vereniging waarvoor de speler mag uitkomen en of de pas bestemd is voor het veld- of zaalvoetbal. Volgens de KNVB draagt de pas bij aan een eerlijk competitieverloop en kan bij geweld op het veld de identiteit van de speler worden achterhaald.

Tot dit seizoen controleerde de scheidsrechter de passen in de bestuurskamer nadat het wedstrijdformulier was ingevuld. De KNVB vindt dit geen waterdicht systeem. Want staat de speler van wie de scheidsrechter een pas heeft gezien wel op het veld?

Daarom controleert de scheidsrechter de pasjes vanaf komend seizoen óp het veld, meldt de KNVB in een handleiding. De KNVB noemt dit een visuele controle. Direct voorafgaand aan de wedstrijd wordt gecontroleerd of de spelers allemaal een pas hebben. Dat geldt ook voor de wisselspelers. De aanvoerder assisteert de scheidsrechter. Na afloop van de wedstrijd controleert de scheidsrechter in zijn of haar kleedkamer de persoonsgegevens van de wisselspelers. Behalve de wisselspelers zijn ook de aanvoerders bij die controle aanwezig.

De visuele controle wordt gefaseerd ingevoerd:

Vanaf 1 september: senioren mannen en vrouwen categorie A

Vanaf 1 november: jeugdvoetbal jongens en meisjes categorie A

Vanaf 1 januari: senioren mannen en vrouwen categorie B

Vanaf 1 maart : jeugdvoetbal jongens en meisjes categorie B

Vierde official

In de topklasse is vanaf komend seizoen een vierde official actief. Die vervangt de wisselfunctionaris, iemand van de thuisclub die de wissels en de extra speeltijd aangaf.

De wisselfunctionaris mocht een scheidsrechter bij een blessure niet vervangen. Afgelopen seizoen gebeurde het enkele keren dat er geen vervanger kon worden gevonden voor een scheidsrechter die uitviel. De wedstrijd moest toen worden gestaakt en werd op een later moment uitgespeeld. De vierde official mag een scheidsrechter wel vervangen. Hij of zij is een scheidsrechter uit de top van het amateurvoetbal.

Actieplan: tijdstraffen

Er verandert komend seizoen meer in het amateurvoetbal. In de B-categorie komen er tijdstraffen van 10 minuten, werd in maart al aangekondigd in het KNVB-actieplan tegen geweld. In de B-categorie komen de lage senioren en lage junioren uit, zo'n 75 procent van het amateurvoetbal. In dat actieplan staat verder onder meer dat komend seizoen jeugdspelers een spelregelbewijs moeten halen, dat er extra waarnemers worden ingezet en dat er actie wordt ondernomen tegen verenigingen die herhaaldelijk in de fout gaan.

Agenda

zaterdag 15 dec 2018 - 14:30 uur
SC Genemuiden - Urk 1
maandag 17 dec 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering
zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12-JO13)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi C-pupillen (JO14-JO15)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 11:30 uur
Toernooi Kabouters (JO06-JO07)

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST