SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk maakt minuten in Leusden

De eerste oefenwedstrijd van 2015 op Nederlandse bodem, is zaterdag in Leusden geeindigd in een 1-1 gelijkspel. Tegenstander Roda'46, dat uitkomt in de eerste klasse, nam in de tweede helft brutaal de leiding. Pas vijf minuten voor tijd wist Urk op gelijke hoogte te komen, toen Bennie Dunnink een solo doeltreffend wist af te ronden.

 

Urk begon sterk aan de wedstrijd. Het kreeg gelijk een aantal corners te nemen, wat tot gevaarlijke momenten voor het doel van Roda'46 leide. Doelpunten leverde het echter niet. De thuisploeg wist pas na een kwartier voor enig gevaar te zorgen, maar een slippertje van doelman Cornelis Koffeman bleef zonder gevolgen. Pas tegen het eind van de eerste helft wist Roda'46 nog enig gevaar te stichten, met een gevaarlijk schot dat voorlangs ging, maar meer kansen kreeg de thuisploeg niet in het eerste bedrijf.

 

Urk daarentegen kreeg voldoende mogelijkheden om de score te openen. Een kopbal van Lucas Nagel belande op de lat, en bij diverse andere kansen duurde het allemaal net even te lang, of ontbrak de finesse om de bal achter doelman Thijs Janssen in het doel van Roda'46 te schieten. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid, en was het Roda'46 dat aanvallend voor het meeste gevaar wist te zorgen. Voorlopig wist invaller-doelman Jan Marten Romkes met een aantal goede reddingen zijn doel schoon te houden.

 

Na zeventig minuten kwam Roda'46 toch op voorsprong, toen invaller Gregory Thomas weifelend ingrijpen van Jan Marten Romkes afstrafte, en met een droge schuiver, de thuisploeg op 1-0 zette. Voor Urk het sein om wat meer energie in de wedstrijd te stoppen, wat een paar minuten later een goede kopkans opleverde voor Hessel Kramer. De gelijkmaker liet echter nog op zich wachten, maar was vijf minuten voor tijd toch een feit. Een solo van Bennie Dunnink vanaf de middenlijn, werd door diezelfde speler doeltreffend afgerond. Hier bleef het bij tot het eindsignaal van scheidsrechter Karakaya.

 

Het elftal van trainer Rolf de Boer heeft nu nog een week om zich voor te bereiden op het kompetitietreffen op eigen veld tegen WHC. De ploeg uit Wezep heeft vier punten achterstand op Urk, waarmee gelijk het belang van deze wedstrijd is aangegeven.