SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Prima wedstrijd niet genoeg tegen Harkemase Boys

Urk is de tweede seizoenshelft begonnen met een prima wedstrijd tegen Harkemase Boys. Maar helaas was het niet genoeg voor de overwinning. De gasten uit Harkema wisten met een 1-3 overwining de 3 punten mee te nemen in de bus, Urk met lege handen en een kater achterlatend.

 

Na twee keer een afgelasting mocht Urk tegen Harkema starten op eigen veld. Een wedstrijd waar naar uit was gekeken. Eindelijk weer voetballen!. Het eerste kwartier was het lastig starten tegen de fysiek sterkere gasten. Daarna pakte Urk het goed op, aan de hand van uitblinker Lucas Nagel. Vanuit een corner wist Urk via aanvoerder Siemen Lindeboom op voorsprong te komen.

 

Vrij snel daarna een goede kans voor Urk op de 2-0. Hessel Snoek brak door op de rechterkant, maar hij werd compleet gevloerd door buiten de 16 meter uitkomende keeper. Waar iedereen een rood verwachtte daar hield scheidsrechter Wijma het bij geel. Een onbegrijpelijke beslissing, waar er nog meer van zouden volgen. Zo'n 10 minuten voor tijd komt Harkema op gelijke hoogte door een prima actie van hun spits. Een tegenvaller voor Urk dat goed in de wedstrijd zat.

 

Na rust gaat Urk op jacht naar de 2-1. Wederom prima spelend doet Urk wat het kan. Er wordt gestreden voor iedere meter. Maar zoals wel vaker dit seizoen is het lastig voetballen tegen scheidsrechters die bij iedere "oe" en "aa..." van een tegenstander fluiten. Veel vrije trappen tegen Urk zijn het gevolg. Bij een van die situaties weet de centrale verdediger van Harkema de vrije trap vanaf links uitstekend binnen te schieten, 1-2.

 

Urk zet een tandje bij en komt een paar keer goed voor de goal. Iedere keer is het net niet.. De mooiste aanval via de rechterkant wordt door Gerrit Tol net over geschoten en andere keren komt Urk net iets te kort of te laat. Waar het wachten is op de 2-2, daar wordt een zwakke pass op het middenveld Urk fataal. Uit de counter weet Oebele Schokker de 1-3 binnen te schieten.

 

Vanaf dat moment probeert Urk het nog wel, maar de tegenstander weet de zaak goed dicht te houden. Urk krijgt het laatste kwartier opeens vele trappen mee, zelf bij twijfelachtige situaties, maar ook dat helpt niet meer. Harkema pakt de 3 punten. Eindstand 1-3.

 

Opstelling Urk:

Cornelis Koffeman, Marinus Snoek, Siemen Lindeboom, Gert Jan Nagel, Riekelt Jan Brands, Kees de Boer, Lucas Nagel, Jan van Slooten, Hessel Snoek, Gerrit Tol (78. Jelle de Boer), William de Boer.