SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk wil punten pakken tegen SVZW

Aanstaande zaterdag staat het competitieduel SV Urk-SVZW op het programma. Voor de thuisploeg een belangrijk duel, want na enkele gelijke spelen en verliespartijen, moet het elftal van trainer Rolf de Boer punten blijven pakken om zichzelf veilig te spelen in de zaterdag Hoofdklasse C

 

Wisselvallig

De balans van de afgelopen wedstrijden na de winterstop is niet schokkend te noemen, maar ook niet geweldig. In de afgelopen vier competitiewedstrijden werd er slechts 4 punten verzameld, en leed men twee weken geleden zelfs een pijnlijke thuisnederlaag tegen AZSV (1-2) Daarvoor verloor men ook nog op eigen veld van Drachtster Boys om de districtbeker.

 

Deze resultaten tekenen toch enigszins de wisselvalligheid die SV Urk nog altijd heeft. Goede wedstrijden worden afgewisseld door slechte wedstrijden, maar het ontbreekt de Urkers ook aan het nodige geluk deze competitie. Vaak worden goede wedstrijden alsnog verloren, of moet men slechts genoegen nemen met een punt.

 

Voor het elftal van Rolf de Boer een motivatie om hard te blijven werken, en dan zal na verloop van tijd de beloning vanzelf komen. Daarom moet SV Urk in staat zijn om zich te handhaven in deze competitie. Om dit te bewerkstellen zal er een goede serie neergezet moeten worden, want de concurrentie hijgt in de nek.

 

Vorige ontmoeting

SV Urk bewaart enigszins goede herinneringen aan de bezoekers uit Wierden. In de uitwedstrijd won Urk met 1-2 van SVZW. Het was een wedstrijd die Urk speler Bennie Dunnink niet zo snel zal vergeten. De talentvolle verdediger moest in de slotfase van de wedstrijd aan de noodrem trekken, en werd met rood van het veld gestuurd. Hierdoor miste Bennie de bekerontmoeting met Ajax.

 

In Wierden kwam de thuisploeg nog wel op voorsprong door een treffer van Maurice Bartelds, maar in de slotfase vocht Urk zich langszij, en was het Hessel Snoek die met twee treffers destijds Urk de eerste en nog altijd de enige uitoverwinning bezorgde.

 

Aanhaken of afhaken

Voor SVZW zal de ontmoeting met SV Urk van levensbelang zijn. Op de ranglijst bezet de ploeg van trainer Geert Veldhuis een vijfde positie, maar een plek in de top drie is nog altijd in beeld. Toch hijgen VVOG en Flevo Boys in de nek van SVZW, waardoor de bezoekers uit Wierden ook weinig puntverlies kunnen veroorloven.

 

Net als SV Urk beleeft ook SVZW een wisselvallige periode na de winterstop. In eigen huis won men van Staphorst (5-1) en WHC (3-1), maar verloor men van DVS’33 en Flevo Boys Emmeloord. Vooral de beschamende thuisnederlaag tegen Flevo Boys was een forste tik voor het elftal van Geert Veldhuis. Op sportpark Het Lageveld wonnen de Emmeloorders met 1-5.

 

Het zal de komende wedstrijden dus aanhaken of afhaken worden voor SVZW, wat nog altijd speelt voor een plek bij de eerste vier. Een overwinning tegen Urk zal dan ook meer dan welkom zijn voor de bezoekers uit Wierden.

 

Zaterdag

Voor het aankomende weekend is er mooi weer voorspeld, en zijn dus alle ingrediënten aanwezig voor een mooie voetbalmiddag. Kan het elftal van Rolf de Boer zich herpakken na een mindere periode, of blijven de problemen voor de Urkers zich aanhouden? Kunnen de bezoekers uit Wierden de volle buit meenemen op het voormalig visserseiland, en zodoende blijven meestrijden om de derde positie, of moet men voorlopig afhaken?

 

Het belooft een spannende wedstrijd te worden, en scheidsrechter Jeen Boringa uit Leeuwarden mag proberen de wedstrijd in goede banen te leiden. De aftrap vindt plaats om 15.00 en wordt gespeeld op Sportpark de Vormt.

Agenda

donderdag 21 feb 2019
Uitgifte clubblad "Nor Vuuren"
zaterdag 23 feb 2019 - 08:00 uur
Jannie de Jong jarig!
zaterdag 23 feb 2019 - 15:00 uur
Urk1-HZVV (Beker)
vrijdag 01 mrt 2019 - 08:15 uur
Papierinzameling
maandag 04 mrt 2019 - 17:00 uur
PR&M Overleg

SV Urk TV


SV Urk - Excelsior ‘31

SV Urk - Duno