SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk daalt af naar de gevarenzone

Urk moest zaterdag thuis aantreden tegen SVZW uit Wierden. In een doelpuntrijke wedstrijd werd het uiteindelijk 3-6 voor de gasten. Urk kreeg kansen genoeg maar het ontbreekt de ploeg in de breedte aan scorend vermogen. Daarnaast was het vertoonde spel wederom niet best.

 

Urk startte verrassend met Geert Hemelrijk in de spits. De selectiespeler is een tijdje uit beeld geweest bij het eerste, maar mocht nu na lange tijd weer eens starten. De start van Urk was niet best. Twee aanvallen van SVZW leverden even zovele doelpunten op.

 

 

Na een 0-2 achterstand in de eerste 10 minuten, wist William de Boer met 2 schitterende acties de stand gelijk te trekken. Vooral de tweede was van een bijzondere schoonheid. A la Arjen Robben kwam hij na een corner van rechts naar binnen om verwoestend uit te halen. De supporters kregen weer hoop en gingen er goed voor zitten. Echter vlak voor rust kwamen de gasten al weer op 2-3. Dit was tevens de ruststand.

 

Na rust probeert Urk de aansluitingstreffer te maken. Dat lukt van geen kant. Ja, er wordt hard gewerkt en men wil echt wel, maar het zit Urk niet mee deze weken. Het gebrek aan scorend vermogen op de spitspositie speelt Urk meer dan parten. Dit gecombineerd met steeds terugkerende fouten achterin maakt dat Urk veel doelpunten tegen krijgt en zelf weinig scoort.

 

SVZW liet Urk zien hoe je doeltreffend en effectief moet zijn. Vlak na rust werd het 2-4 na een mooie aanval. Toen na een uur 2-5 op het bord kwam door een ongelukkig eigen doelpunt van Riekelt Jan Brands op het bord kwam, gingen de eerste supporters al huiswaarts. Niet veel later echter schoot dezelfde speler een schitterende vrije trap binnen aan de andere kant, 3-5.

Het laatste kwartier probeerde Urk van alles. Siemen Lindeboom schoof zelfs naast Teun Hakvoort in de spits, maar ook dat leverde niets op. In de laatste minuut countert SVZW nog naar 3-6, Urk opnieuw met een kater achter latend.

 

Door de winst van Drachtster Boys en WHC komt Urk nu echt in de gevarenzone terecht. Visueel staat Urk nog boven "de streep" maar AZSV en Staphorst hebben minder wedstrijden gespeeld en een betere uitgangspositie. Trainer/coach Rolf de Boer staat nu met zijn groep dan ook voor de uitdaging om "mit unkanger alle ens an dek" te laten zien. Met positivisme alleen komen we in deze fase niet verder.

 

Komende week treedt Urk in Rijssen aan tegen de nr.3 in de competitie Excelsior'31. Een moeilijke tegenstander dus, maar wel een mooie gelegenheid om met een goed resultaat weer vertrouwen te krijgen voor het vervolg.

 

Opstelling Urk: Cornelis Koffeman, Maarten Dijkhuizen, Siemen Lindeboom, Gert Jan Nagel (76. Bennie Dunnink), Riekelt Jan Brands, Jan van Slooten, Lucas Nagel, Geert Hemelrijk (54. Teun Hakvoort), Hessel Snoek, Gerrit Tol, William de Boer (64. Hessel Kramer).

 

 

Agenda

zaterdag 23 feb 2019 - 08:00 uur
Jannie de Jong jarig!
zaterdag 23 feb 2019 - 15:00 uur
Urk1-HZVV (Beker)
vrijdag 01 mrt 2019 - 08:15 uur
Papierinzameling
maandag 04 mrt 2019 - 17:00 uur
PR&M Overleg
maandag 04 mrt 2019 - 19:00 19:30 uur
Aanmeldmoment nieuwe leden

SV Urk TV


SV Urk - Excelsior ‘31

SV Urk - Duno