SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk D1 blijft in race voor kampioenschap

Urk D1 moest afgelopen zaterdag thuis aantreden tegen de nummer vier van de ranglijst: Akkrum. Uit had Urk D1 ternauwernood een 5-4 overwinning uit het vuur gesleept. Het was bekend dat Akkrum een fysiek sterke ploeg had en Urk hield hier dan ook vantevoren al rekening mee. 


Akkrum kreeg in de eerste minuut een grote kans, maar Asaf de Jong kon gelukkig zijn doel schoon houden. Urk speelde vervolgens goed de bal rond, ondanks het fysieke spel van Akkrum. De Friezen schroomden niet om een trap of een duw te geven en regelmatig werd hier niet eens voor gefloten. Urk liet zich echter niet van de wijs brengen en het was Rick Jongman die Urk, na goed voorbereidend werk van Riekelt Kapitein, op een 1-0 voorsprong zette.

 

Op een gegeven moment werd het wat rommelig maar Urk zette kort voor rust nog even aan. Het was Geert Jonkers die via een prachtige individuele actie in de laatste minuut voor de rust op 2-0 zette.

 

Na de rust ging Urk verder waar het gebleven was. Aanvallen en regelmatig met goed verzorgd voetbal. Urk kwam na een corner van Willem-Maarten Bakker, via een kopbal van Geert Jonkers op een veilige 3-0 voorsprong. Het leek erop dat Urk veilig was. Via een paar prachtige aanvallen creeerde Urk nog zeker 3 grote kansen, maar er kwam geen doelpunt meer bij.
Akkrum kwam via een corner in de slotfase op 3-1 en in de laatste minuut nog op 3-2 na wat fouten achterin. Urk hield echter stand en de drie punten bleven op Urk.


Koploper Heerenveense Boys (Urk staat 1 punt achter) won met 3-2 van LSC 1890, nadat LSC 5 minuten vóór tijd nog op een 2-1 voorsprong kwam. Nog zes speelronden te gaan...

Agenda

dinsdag 20 feb 2018 - 19:30 uur
vv Groningen - Urk 1 (Beker)
vrijdag 23 feb 2018 - 08:00 uur
Jannie de Jong jarig!
zaterdag 24 feb 2018 - 14:30 uur
nsc Nijkerk - Urk 1
dinsdag 06 mrt 2018 - 19:00 uur
Vergadering Senioren commissie
woensdag 07 mrt 2018 - 19:30 uur
Overleg Polderclubs op Urk

Twitter

SV Urk TV


Urk - SC Genemuiden

Urk - HSV Zuidvogels