SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk wil stunten in Rijssen

Aanstaande zaterdag reist SV Urk af naar Rijssen, waar op Sportpark de Koerbelt Excelsior’31 de tegenstander zal zijn. Kunnen de Urkers voor een stunt zorgen, of blijven de punten in Rijssen?

 

Op dit moment is SV Urk bezig aan een zwakke serie. In de laatste acht competitiewedstrijden werden er slechts vijf punten verzameld door de Urkers, en daarmee is het elftal van trainer Rolf de Boer nog altijd te vinden in de gevarenzone. Op de ranglijst bezetten de Urkers een tiende positie, en daarmee voldoet men weliswaar nog altijd aan de doelstelling om rechtstreeks in de Hoofdklasse C te blijven maar het gevaar van "de streep" ligt op de loer.

 

Toch heerst vooral het gevoel dat er meer in het vat zit voor SV Urk. In veel wedstrijden wordt er goed spel vertoond, maar dit resulteert vervolgens niet in winstpartijen. Zoals in de uitwedstrijd tegen VVOG waar Urk op een 0-2 voorsprong kwam, maar vlak voor tijd alsnog de 2-2 moest incasseren. Of de thuiswedstrijd AZSV waar Urk langere tijd de bovenliggende partij is, maar alsnog in blessure tijd met 1-2 verliest.

 

En dan hebben we ook nog de beruchte wedstrijd tegen aartsrivaal Flevo Boys welke na een 1-3 voorsprong alsnog met 5-3 verloren werd. Het zijn allemaal momenten waarin het elftal van Rolf de Boer het nodige geluk mist, en misschien ook wel een beetje kwaliteit om zo’n wedstrijd te killen, zoals Rolf al eens mooi omschreef.

 

Perspectief

Toch is er nog voldoende perspectief voor de Urkers, want met een achterstand van slechts drie punten op nummer acht CSV Apeldoorn kan de vlag er over enkele weken totaal anders voorstaan. Het is daarom wel zaak dat men punten blijft sprokkelen, om zodoende het hoofd boven water te houden. Op dit moment is de voorsprong op nummer 11(AZSV) en nummer 12 (Staphorst) slechts twee om vier punten in het voordeel van de Urkers. Zelfs WHC wat een dertiende plek bezet is met vijf punten achterstand op Urk, nog altijd in de race om van die hatelijke degradatieplaats af te komen.

 

Belangrijk

Het zijn dus belangrijke weken voor het elftal van Rolf de Boer wat absoluut thuishoort in de Hoofdklasse, maar hevige concurrentie ondervindt van een aantal teams. Daarom kan SV Urk zich weinig verliespunten permitteren. Op de kalender zien we dat Urk op 21 maart op bezoek gaat bij WVF en een week later komt CSV Apeldoorn op bezoek. Een belangrijke maand dus voor de Urkers, die eerst nog moeten zien te stunten tegen Excelsior’31.

 

Opmars

Na de winterstop is Excelsior’31 bezig aan een flinke opmars. Na de winterstop won het elftal van trainer Roeland ten Berge al haar vier competitiewedstrijden, en staat men nu op een derde positie in de Hoofdklasse C.

 

Afgelopen dinsdag won Excelsior’31 in de districtbeker vrij eenvoudig van ASV Dronten. Op het Burgemeester Dekker Sportpark wonnen de Rijssenaren met 0-4 door doelpunten van Michel Gerritsen Mulkes, Niek Davina, Patrick Gerritsen en Gradus Hempenius.

 

Vorige ontmoeting

Excelsior’31 is dus de ploeg in vorm, en treft in SV Urk een tegenstander die juist op zoek is naar de juiste vorm. Eerder dit seizoen zorgden beide teams nog voor een spectaculaire wedstrijd op Sportpark de Vormt. Na een 0-2 voorsprong voor Excelsior’31, door doelpunten Michel Gerritsen Mulkes en Hakim Ezafzafi, leken de Rijssenaren een eenvoudige middag te beleven op Sportpark de Vormt.

 

Maar in een spectaculaire slotfase kwam SV Urk zelfs weer op voorsprong door doelpunten van Gerrit Tol, Hessel Snoek en William de Boer. In de slotminuut gaf Urk een 3-2 voorsprong alsnog uit handen, nadat Michel Gerritsen Mulkes tekende voor een 3-3 eindstand.

 

Zaterdag

Wordt het op Sportpark de Koerbelt weer zo’n spectaculaire middag als de vorige keer? Beide ploegen zijn gebrand om een overwinning te behalen, en het belooft een mooie voetbalmiddag te worden. De aftrap vindt plaats om 14.30 uur.

Agenda

donderdag 21 feb 2019
Uitgifte clubblad "Nor Vuuren"
zaterdag 23 feb 2019 - 08:00 uur
Jannie de Jong jarig!
zaterdag 23 feb 2019 - 15:00 uur
Urk1-HZVV (Beker)
vrijdag 01 mrt 2019 - 08:15 uur
Papierinzameling
maandag 04 mrt 2019 - 17:00 uur
PR&M Overleg

SV Urk TV


SV Urk - Excelsior ‘31

SV Urk - Duno