SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Belangrijke weken voor Urk in aantocht!

SV Urk heeft sinds de winterstop te maken met een vormdip, en het elftal van Rolf de Boer moet serieus oppassen voor de degradatiezone. Kan SV Urk tegen laagvlieger WVF de rug rechten, en drie hele belangrijke punten meenemen naar het voormalig visserseiland?

 

Het zijn cruciale weken voor SV Urk. Aankomende zaterdag wacht in Zwolle hekkensluiter WVF. Het elftal van trainer Freddy Smit bezet een laatste plaats in de Hoofdklasse C, en wacht zo goed als zeker degradatie naar de Eerste klasse aan het einde van het seizoen. Dit seizoen wisten de Zwollenaren nog niet te winnen, en men behaalde slechts drie punten uit zeventien wedstrijden. Drie gelijke spelen en veertien nederlagen zijn sombere statistieken voor het elftal van Freddy Smit.

 

Stugge ploeg

Op papier een makkelijke opgave voor Urk, maar niets is minder waar. De Zwollenaren hebben al een aantal malen laten zien een stugge ploeg te zijn, want koploper DVS’33 werd een maand geleden nog knap op een gelijkspel gehouden (0-0) Ook moesten Drachtster Boys en AZSV genoegen nemen met een gelijkspel tegen WFV. Allemaal ploegen waar SV Urk deze competitie van verloor, en daarom is een overwinning zaterdag op WVF allerminst zeker.

 

Vechten

Toch heeft Urk nog het één en ander goed te maken de aankomende weken. Na de winterstop behaalde het elftal van Rolf de Boer slechts vier punten uit zes duels, en verkeren de Urkers weer in hatelijke degradatiezorgen. Met een tiende plaats en slechts vier punten voorsprong op nummer 14 WHC is lijfsbehoud nog hoogst onzeker. Zaterdag wacht WFV, en volgende week komt CSV Apeldoorn op bezoek. Twee wedstrijden waarin SV Urk de volle buit moet veroveren, om zodoende weer lucht te krijgen in de strijd om lijfsbehoud.

 

Vorige ontmoeting

In de eerste ontmoeting tussen beide teams won SV Urk pas in de slotfase van de Zwollenaren. De thuiswedstrijd tegen WVF was voor de Urkers enkele dagen na de bekerontmoeting tegen Ajax, waardoor vermoeidheid ook een rol speelde tijdens die wedstrijd. Nadat Lennart Bril de gasten nog wel op voorsprong bracht, was het Lucas Nagel die na rust meteen voor een gelijke stand zorgde. Pas in de slotfase kon Urk via Jan van Slooten en Hessel Snoek opgelucht ademhalen, en werd de eindstand bepaald op 3-1.

 

Zaterdag

Kan SV Urk zaterdag drie punten meenemen uit Zwolle, of blijven de zorgen voor de Urkers zich opstapelen? Het elftal van Rolf de Boer kent een mindere fase, en hierdoor zijn er kansen voor WVF, wat zomaar eens haar eerste overwinning van het seizoen kan boeken. De wedstrijd op Sportpark de Weide Steen begint om 14.30 uur.

Agenda

woensdag 14 nov 2018 - 19:30 uur
Algemene Leden Vergadering
vrijdag 16 nov 2018 - 17:00 uur
DB Overleg
zaterdag 17 nov 2018 - 15:00 uur
Urk 1 - Staphorst
maandag 19 nov 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering
zaterdag 24 nov 2018 - 15:00 uur
SDC Putten - Urk 1

SV Urk TV


Urk - Flevoboys

SV URK - BERKUM 13-10-2018