SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk boekt noodzakelijke overwinning bij hekkensluiter

Urk heeft in Zwolle een broodnodige overwinning geboekt op hekkensluiter WVF. Urk moest er diep voor gaan. De eerste helft was het spel van beide kanten niet best. Na rust voerde Urk het tempo op en werd er vol druk gezet. Dit leverde twee doelpunten op. Eerst was het Hessel Kramer die de score open brak en niet lang daarna was het Jan van Slooten die wederom belangrijk was voor Urk met de 2-0.

 

De omstandigheden waren niet best. Een matig veld, een koude wind en twee ploegen uit de onderste regionen van de hoofdklasse die strijden voor ieder punt. Dat leverde de eerste helft vooral veel overtredingen op van beide kanten. Het was dat de scheidsrechter zijn kaarten in de kleedkamer had laten liggen, anders waren er zeker een paar uitgedeeld. WVF hield het achterin potdicht en Urk kon eigenlijk geen kansen creeren. Twee keer was Urk gevaarlijk voor het doel van de thuisploeg, maar daar is het eigenlijk ook mee gezegd. WVF kon ook niet echt gevaarlijk worden. Ruststand dus 0-0.

 

In de tweede zet Urk een tandje bij. De verbeten gezichten bij de spelers gaven aan dat men vol voor de winst wilde gaan. Dat was ook het enige waar Urk voor naar Zwolle was gekomen. De druk werd opgevoerd en Urk streed voor iedere bal. Dat leverde binnen het half uur de twee doelpunten op. Hessel Kramer, die de geblesseerde William de Boer verdienstelijk verving, brak de score open. Dat gaf Urk vertrouwen voor het vervolg. Met een hoog tempo werd de verdediging open gebroken. Na 26 minuten neemt Riekelt Jan Brands een vrije trap. De keeper laat los en de steeds belangrijk wordende en goed spelende Jan van Slooten weet de bal binnen te prikken. Daarmee is aan Urker kant ook de man van de wedstrijd genoemd. Na de 2-0 consolideert Urk vooral. De winst wordt niet meer weggegeven.

 

Met de overwinning op WVF staat Urk nu net boven "de streep", op de voet gevold door AZSV. Dat is voor de komende weken de belangrijkste concurrent, samen met Staphorst. Komende zaterdag ontmoet WVF als tegenstander AZSV in Aalten. De wedstrijd van URk thuis tegen CSV Apeldoorn is daarmee ook weer een belangrijke pot voor Urk. Te meer daar ook Staphorst en WHC elkaar dan treffen Om boven AZSV en Staphorst te blijven staan moet er eigenlijk gewonnen worden van CSV. Met de uitwedstrijd in Apeldoorn nog in het geheugen, moet de motivatie om die pot te winnen geen probleem zijn.

Agenda

donderdag 21 feb 2019
Uitgifte clubblad "Nor Vuuren"
zaterdag 23 feb 2019 - 08:00 uur
Jannie de Jong jarig!
zaterdag 23 feb 2019 - 15:00 uur
Urk1-HZVV (Beker)
vrijdag 01 mrt 2019 - 08:15 uur
Papierinzameling
maandag 04 mrt 2019 - 17:00 uur
PR&M Overleg

SV Urk TV


SV Urk - Excelsior ‘31

SV Urk - Duno