SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk D1 doet tot laatst mee om kampioenschap

Urk D1 moest afgelopen zaterdag naar Lemmer om tegen middenmotor CVVO D1 aan te treden.
De eerste kans van de wedstrijd was voor CVVO, maar voor een leeg doel werd naast geschoten. Urk schrok hierdoor wakker en Urk nam het initiatief. 


Urk combineerde er op los en creeerde kans op kans. De 1-0 viel na een prachtige slalom van uitblinker Dirk Keuter. Hij bediende Riekelt Kapitein die wel raad wist met dit buitenkansje. Na een prachtige combinatie legde Dirk Keuter, de bal op randje 16-meter gebied klaar voor Rick Jongman. Rick haalde prachtig uit en legde de bal in de verre bovenhoek. Urk zette door en CVVO loerde op een counter met hun goed spelende linksbuiten. Urk liep uit naar 4-0 door doelpunten van Willem Maarten Bakker en Dirk Keuter.

 

Urk ging met een dik verdiende 4-0 ruststand de kleedkamer in. 
Na rust werd verwacht dat Urk richting de 10 zou gaan, maar alle kansen, die overigens met goed voetbal gecreeerd werden, werden gemist. Dit lag overigens ook gedeeltelijk aan het slecht veld, dat door de regenval behoorlijk glibberig was geworden.

 

CVVO bleef op een counter loeren en kwam een paar keer gevaarlijk door. Asaf de Jong stond prima te keepen, maar kon niet voorkomen dat CVVO een tegengoal maakte. Kort voor het einde van de wedstrijd maakte CVVO ook nog de 2-4, maar Urk kwam niet meer in gevaar.
Koploper Heerenveense Boys won met 3-0 van Flevo Boys D2 en blijft een punt voorsprong houden  op Urk.


Nog 5 wedstrijden te gaan.......