SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Vertrouwens Contactpersoon (VCP)

Treiteren en pesten, agressie en geweld, seksuele intimidatie, discriminatie, intimideren en andere ongewenste omgangsvormen zijn helaas van alle dag. Wat voor de één een grapje is, kan voor een ander een ongewenste omgangsvorm zijn. Maar ook het vermoeden van gebruik van drugs en overmatig alcoholgebruik kan hinder opleveren. 
 
Bepalend is dat de activiteit c.q. situatie door de betrokkene als ongewenst wordt ervaren. Het mooiste zou zijn dat diegene direct wordt aangesproken op het gedrag dat als ongewenst wordt ervaren. Dat is in de praktijk niet altijd even gemakkelijk. Gevoelens van onmacht, schaamte, woede of wat dan ook kunnen de reden zijn dat men zich niet uitspreekt en er dus mee rond blijft lopen. Ook kan het lastig zijn als diegene waarvan het gedrag als ongewenst wordt ervaren de ouder of bijvoorbeeld een coördinator, trainer of leider is.
 
In zulke gevallen zou het goed zijn om bij één persoon terecht te kunnen die niets doorvertelt en die een geheimhoudingsplicht heeft. Een persoon die luistert en die niets doet zonder eerst te overleggen met jou wat de beste oplossing voor het probleem zou kunnen zijn. Zo iemand noemen ze een Vertrouwens Contactpersoon (VCP). In het kader van de verdere professionalisering van onze vereniging is door het Algemeen Bestuur besloten om te komen tot de invulling van de functie van: Vertrouwens Contactpersoon.
 
Het bestuur heeft besloten om de heer Pieter ten Napel aan te stellen voor als Vertrouwens Contactpersoon van onze vereniging per 1 juli 2015. Pieter ten Napel is al jaren actief als Ambulant Jongeren Werker binnen de Gemeente Urk en heeft in die hoedanigheid korte lijntjes met de jeugd en de Gemeente en mogelijke hulpverleningskanalen. Hij zou graag zijn expertise in willen zetten bij Sportvereniging Urk als Vertrouwens Contactpersoon. 
 
Maar ook bij meisjes/jongens en dames/heren die afwijkend of ongewenst gedrag vertonen in een team. Hij staat voor het welbevinden van kinderen, jongeren en volwassenen, het goed kunnen luisteren, observeren, analyseren en concluderen.  
 
Pieter ten Napel is te bereiken onder telefoonnummer:06-13495970 of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Volledigheidshalve en formeel moeten wij mededelen dat het bestuur van de voetbalvereniging Sportvereniging Urk niet verantwoordelijkte stellen  is.
 
“SOCIAAL VEILIGE SPORTOMGEVING”

Agenda

donderdag 13 dec 2018
Uitgifte clubblad "Nor Vuuren"
vrijdag 14 dec 2018 - 17:00 uur
DB Overleg
zaterdag 15 dec 2018 - 14:30 uur
SC Genemuiden - Urk 1
maandag 17 dec 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering
zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12-JO13)

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST