SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Voorbeschouwing Urk-AZSV

Urk beleefde vorige week een valse start van de kompetitie, of beter gezegd, er werd helemaal niet gestart. Door de overvloedige regenval in de nacht van vrijdag op zaterdag, was het veld van Harkemase Boys onbespeelbaar geworden, en moest de wedstrijd worden afgelast. De spelers van Urk restte toen niets anders dan een training op het eigen veld. De wedstrijd tegen Harkemase Boys zal op zaterdag 24 oktober 2015 worden ingehaald. De wedstrijd in de eerste ronde van de Districtsbeker, waarvoor trouwens nog moet worden geloot, zal daardoor op een doordeweekse avond worden gespeeld.

De tegenstander die zaterdag naar sportpark “de Vormt” komt, is AZSV uit het verre Aalten. Een tegenstander die Urk ook vorig seizoen twee keer tegenkwam. Zowel in Aalten, als op Urk ging AZSV er toen met de punten vandoor. Op 4 oktober 2014 werd het in Aalten een 3-1 overwinning voor de thuisclub, nadat Urk in de eerste helft op voorsprong was gekomen. Bijna vijf maanden later, op 21 februari 2015, kwam Urk in de thuiswedstrijd opnieuw op voorsprong, maar kon deze opnieuw niet over de streep trekken. Ruim in blessuretijd wist AZSV opnieuw een overwinning te behalen, en pakte zodoende zes punten van Urk. Achteraf gezien hele zure punten voor Urk, omdat AZSV zich op de laatste wedstrijddag veilig wist te spelen met evenveel punten als Urk, maar met een beter doelsaldo, en daarmee Urk veroordeelde tot het spelen van PD-wedstrijden.

Terugkijkend naar het verleden, kwamen beide elftallen elkaar (maar) tien keer tegen in kompetitieverband. De eerste ontmoeting dateert van 3 oktober 1987, toen Urk in Aalten met maar liefst 0-7 wist te winnen, terwijl toen ook de thuiswedstrijd in winst werd omgezet (2-1). In de resterende acht wedstrijden werd nog maar één keer een overwinning behaald, twee keer gelijkgespeeld en 5 keer verloren. Opvallend daarbij is, dat Urk de laatste vier thuiswedstrijden tegen AZSV allemaal heeft verloren.

Urk zal er zaterdagmiddag dus alles aan gelegen zijn, om de negatieve spiraal op eigen veld tegen AZSV te doorbreken, en met een overwinning aan de uitgestelde start van de kompetitie te beginnen. Aan welke spelers trainer Rolf de Boer de voorkeur zal geven, is op dit moment nog niet bekend. Zoals altijd wordt de definitieve opstelling pas vlak voor de wedstrijd bekend gemaakt.

De wedstrijd tegen AZSV begint aanstaande zaterdag om 15.00 uur op sportpark “de Vormt”, en zal onder leiding staan van scheidsrechter M.A.Roeleveld en zijn assistenten M.T.de Leest en M.A.Bronts.

Agenda

donderdag 23 mei 2019
Uitgifte clubblad "Nor Vuren"
vrijdag 24 mei 2019 - 08:15 uur
Papierinzameling
zaterdag 25 mei 2019 - 14:30 uur
Urk 1 - SC Genemuiden
zaterdag 01 juni 2019
Dayseaday pupillen toernooi 2019
maandag 03 juni 2019 - 19:00 19:30 uur
Aanmeldmoment nieuwe leden

SV Urk TV

Urk - Eemdijk


URK - CSV APELDOORN

URK - SPARTA NIJKERK