SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk wint ook eerste thuiswedstrijd

m JanvanSlootenUrk heeft de eerste thuiswedstrijd tegen Buitenpost omgezet in winst. Dankzij een omhaal van Jan van Slooten werd in de tweede helft de 1-0 op het bord gezet. In die stand kwam geen verandering meer, alhoewel beide ploegen nog een keer heel dichtbij waren. Met deze winst blijft Urk ongeslagen in 1E. Een goed begin dus van het seizoen 2013/2014.

De eerste helft was het niet best wat de toeschouwers voorgeschoteld kregen. Urk was de bovenliggende partij maar wist weinig kansen te creeren. Veel slechte passes en terugspeelballen op keeper Cornelis Koffeman. Dat was het beeld van de eerste 45 minuten. De beste kans was nog voor de gasten toen een bal van links strak voor het doel langs ging. Het was dat 2 spelers van Buitenpost een teenlengte tekort kwamen, anders was Urk op achterstand gekomen.

De tweede helft zag het er beter uit. Er werden kansen gecreerd en Urk maakte duidelijk dat men de 3 punten op de bult wilde houden. Buitenpost werd steeds meer achteruit gedrongen en de aanvallers van Urk werden steeds meer in kansrijke positie gebracht. Halverwege de tweede helft werd een omhaal uit de 2e lijn de gasten noodlottig. Jan van Slooten wist de 1-0 op het bord te zetten. Een stand die niet meer veranderde. Urk raakte via Cees de Boer nog wel de bal en bij een scrimmage voor het Urker doel wist Buitenpost de lat te raken maar gescoord werd er niet.

Met de 1-0 winst behoudt Urk de ongeslagen positie en nestelt men zich in de top van de 1e klasse E. Een goed begin is het halve werk, zullen we maar zeggen. Volgende week wacht Urk een uitwedstrijd tegen SV Bedum. Een lange reis "noord in".

Opstelling Urk: Cornelis Koffeman, Gert Jan Nagel, Bennie Dunnink, Klaas Kramer, Riekelt Jan Brands, Jan van Slooten (87. Marinus Snoek), Kees de Boer, Lucas Nagel (63. Teun Hakvoort), Gerrit Tol, Riekelt Nentjes (78. Jaap Scheffer), William de Boer.

Doelpunt Urk: Jan van Slooten

Agenda

zaterdag 25 nov 2017 - 14:30 uur
sdc Putten - Urk 1
vrijdag 01 dec 2017 - 08:00 uur
Oud Papier lopen
zaterdag 02 dec 2017 - 15:00 uur
Urk 1 - AZSV
dinsdag 05 dec 2017 - 19:00 uur
Vergadering Senioren commissie
zaterdag 09 dec 2017 - 14:30 uur
Huizen - Urk 1

Twitter

SV Urk TV


Sv Urk - HZVV

URK1- SPARTA NIJKERK