SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


IN MEMORIAM KLAAS RAS

Op 18 oktober overleed onze ledenadministrateur Klaas Ras. Een stille en betrouwbare kracht, die ontzettend veel werk heeft verricht voor onze club. Toen ik was benaderd om voorzitter te worden van onze vereniging - nu zeven jaar terug - ben ik een aantal mensen langs gegaan die ik graag aan mijn zij wou hebben om de grote club SVU te besturen.

 

Klaas Ras was daar een van, en ik kan me nog goed herinneren, dat ik op een middag naar de brandweerkazerne toog, waar ik een afspraak met Klaas had. Hij gaf me te kennen dat het hoofdbestuur voor hem geen optie was, maar dat ik met andere zaken zeker op hem kon rekenen. Vele jaren had Klaas al deel uitgemaakt van de SGS en van ons jeugdbestuur. Een super vrijwilliger. Kortom een kaderlid waar je van op aan kon, en die het liefst op de achtergrond zijn werk deed.

 

Toen onze ledenadministrateur Piet van Urk kwam te overlijden, volgde Klaas hem op. De functieomschrijving is intussen op schrift gezet en diep respect voor wat deze mensen voor onze club hebben betekend. De functie bevat een heel A4 papier en zoals ook beschreven is het bijna een 40 urige werkweek. Wilde ik iets weten van een lid of waar iemand woonde, ik stuurde Klaas een mail en binnen het uur had ik alle informatie die ik maar wenste. Nauwkeurig en discreet.


Velen hebben de route naar zijn huis in wijk 3 gelopen om zich aan of af te melden als lid.

In de moeilijke periode van het ziek zijn en daarna het overlijden van mijn vriend en medebestuurder Klaas Buis, kreeg ik een mail van Klaas Ras, waarin hij verwoorde:
Ik weet hoe het voelt, om iemand uit je team te moeten missen en naar het graf te moeten brengen. Deze zin heeft diepe indruk op mij gemaakt, en ik denk nog vaak aan deze woorden terug.

 

Donderdagmiddag 1 oktober kwam Klaas nog even bij mij op kantoor om twee teamgidsen te brengen. We hebben nog even kort gesproken over de jubileumavond die de volgende dag zou worden gehouden. Gelukkig heeft hij het jubileumboek ook even kunnen doorbladeren, want ik had het eerste exemplaar toen bij mij op kantoor liggen.

 

Klaas was de volgende avond niet aanwezig en we hoorden later dat hij die dag al naar het ziekenhuis in Lelystad was geweest. Vanaf dat moment werd het elke dag wat zorgelijker en wat later werd Klaas overgebracht naar het ziekenhuis in Utrecht. Twee moeilijke weken volgden en op zondag 18 oktober is Klaas hier overleden. Klaas is op 23 oktober begraven vanuit de Bethelkerk (Filippenzen 4: 5-9), en het geldt voor ons allemaal: "Bereid uw huis….."

 

Johanna, kinderen, kleinkinderen, verdere familie en allen die een band met Klaas hadden, het zal niet gemakkelijk zijn om de dagelijkse dingen weer te moeten oppakken. Het gemis zal groot zijn. Maar ook vanaf deze plaats wens ik jullie veel kracht de komende tijd toe om dit grote gemis te kunnen dragen.

 

Voorzitter,
G.A.Meun.

Agenda

zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 12:15 uur
Toernooi D-pupillen (JO13)
zaterdag 22 dec 2018 - 12:15 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi C-pupillen (JO14-JO15)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 11:30 uur
Toernooi Kabouters (JO06-JO07)
dinsdag 25 dec 2018
Kerstdagen

SV Urk TV

URK1- AJAX


SV URK - WHC

URK - STAPHORST