SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Voorbeschouwing Urk-Apeldoorn

Zaterdag gaat Urk de kompetitie in de Hoofdklasse C weer hervatten. Eigenlijk stond dat vorige week al op het programma, maar het veld van AZSV uit Aalten was daar nog niet aan toe. Deze wedstrijd wordt nu volgende week zaterdag ingehaald.

Tegenstander is zaterdag het elftal van trainer Peter Boeve, Apeldoorn. De uitwedstrijd eindigde vorig jaar 19 september in een 2-2 gelijkspel, na een uiterst spectaculair begin van de wedstrijd. Voordat Urk het goed en wel in de gaten had, stond het al met 2-0 achter, en leek Apeldoorn op weg naar een monsterscore. Urk wist zich echter heel snel te herpakken, en nog voor het half uur was de stand weer gelijk door een benutte strafschop van Riekelt Jan Brands en niet veel later door een doelpunt van Lucas Nagel. Jammer genoeg wist Urk geen gebruik te maken van de nummerieke meerderheid, die was ontstaan na de gegeven strafschop, Jeremy Jonker van Apeldoorn kreeg namelijk een rode kaart, en werden er ondanks een veldoverwicht, niet meer doelpunten gescoord.


Urk oefende de afgelopen weken drie keer. Eerst was er een wedstrijd in- en tegen Eemdijk, een ploeg uit de Hoofdklasse A. Deze wedstrijd werd met 1-4 gewonnen. De week daarna speelde Urk op eigen veld tegen WVF. Beide ploegen wisten één keer te scoren. Vorige week kon Urk op eigen veld spelen tegen VEV'67, een oude bekende en koploper van de 2e Klasse. Die wedstrijd werd met 4-0 gewonnen. Er is dus de afgelopen weken in ieder geval voldoende ritme opgedaan, om zaterdag volop de strijd aan te gaan met Apeldoorn.

De ziekenboeg van Urk begint zo langzamerhand ook weer leeg te stromen. Albert Hoekman en Klaas Kramer konden vorige week weer speelminuten maken, en afgelopen week werd Bennie Dunnink verlost van het gips, en is hij begonnen aan zijn revalidatie.

Het beloven spannende weken te worden in de Hoofdklasse C. Het verschil tussen de nummer vier en de nummer twaalf op de ranglijst is slechts 10 punten. Apeldoorn staat nu op twintig punten en een zevende stek, Urk heeft dertien punten en staat op de elfde plaats. Beide ploegen zullen dus baat hebben bij een overwinning. Voor de één aanhaken, voor de ander aansluiten.

De wedstrijd zal zaterdag onder leiding staan van de heer E.P.Jansen, en de aanvang is zoals altijd 15.00 uur op sportpark "de Vormt".

Agenda

maandag 17 dec 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering
zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12-JO13)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi C-pupillen (JO14-JO15)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 11:30 uur
Toernooi Kabouters (JO06-JO07)
dinsdag 25 dec 2018
Kerstdagen

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST