SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk zaterdag naar Aalten

Zaterdag wacht Urk de verre reis naar Aalten, waar AZSV de tegenstander zal zijn. Twee weken geleden kon de wedstrijd geen doorgang vinden, omdat het (gras)veld nog bevroren was. Voor zaterdag zijn de weersverwachtingen stukken beter. Er wordt nog wel wat nattigheid verwacht, maar dat zal naar alle verwachting geen invloed hebben op het doorgaan van de wedstrijd.

AZSV speelde vorige week in Wierden met 1-1 gelijk tegen SVZW. Na ruim een uur spelen wist AZSV daar op voorsprong te komen door een doelpunt van Freek Mulder. Niet veel later viel de gelijkmaker van SVZW, en dat werd ook de eindstand, ondanks het feit dat beide ploegen nog een aantal kansen kregen op meer. Afgelopen dinsdag speelde AZSV in Vriezeveen voor de Districtsbeker tegen DOS'37. Na negentig minuten was de stand nog 0-0, zodat strafschoppen de beslissing moest brengen. Met 5-4 trok AZSV aan het langste eind, en wist het zich daardoor te plaatsen voor de achtste finales, waarin het op eigen veld mag uitkomen tegen (naar alle waarschijnlijkheid) Topklasser DVS'33 uit Ermelo.

Urk wist vorige week een mooie 3-1 overwinning te behalen in de thuiswedstrijd tegen Apeldoorn. Een overwinning die pas in de tweede helft gestalte kreeg. Een matige eerste helft, werd gevolgd door een vele malen betere tweede helft, die dan ook resulteerde in een dik verdiende overwinning voor de ploeg van trainer Rolf de Boer.

Het verschil in punten tussen beide ploegen is acht. AZSV staat op de vierde plaats met 24 punten uit 14 wedstrijden en een doelsaldo van plus 5, waarbij het opvallend is, dat de ploeg makkelijk scoort (26 doelpunten) maar ook vrij veel tegentreffers (21 doelpunten) heeft moeten incasseren. Urk staat nog steeds op de elfde plaats, met 16 punten uit 14 wedstrijden, en een doelsaldo van min 2. Opvallend is wel, dat Urk, op koploper Harkemase Boys na, de minst gepasseerde verdediging van de Hoofdklasse C heeft.

De laatste zes ontmoetingen tussen beide ploegen, leverde vijf keer een overwinning op voor AZSV, en er was één keer een gelijkspel te noteren. Kan Urk zaterdag voor een verrassing zorgen, door eindelijk weer een keer te winnen van AZSV?

De wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur, en zal onder leiding staan van scheidsrechter G.J.Beltman.

Agenda

vrijdag 23 feb 2018 - 08:00 uur
Jannie de Jong jarig!
zaterdag 24 feb 2018 - 14:30 uur
nsc Nijkerk - Urk 1
dinsdag 06 mrt 2018 - 19:00 uur
Vergadering Senioren commissie
woensdag 07 mrt 2018 - 19:30 uur
Overleg Polderclubs op Urk
zaterdag 10 mrt 2018 - 15:00 uur
Urk 1 - Berkum

Twitter

SV Urk TV


Urk - SC Genemuiden

Urk - HSV Zuidvogels