SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk ontvangt DOS'37

Zaterdag staat voor Urk de belangrijke thuiswedstrijd tegen DOS'37 uit Vriezeveen op het programma. Een treffen tussen de nummer tien en de nummer dertien van de ranglijst in de Hoofdklasse C. Het verschil tussen beide ploegen is acht punten in het voordeel van Urk.

De ploeg van trainer Rolf de Boer speelde afgelopen zaterdag in Assen met 3-3 gelijk tegen ACV, net als de week daarvoor in de uitwedstrijd tegen AZSV. Tegen ACV kwam Urk twee keer op voorsprong, maar moest het in de tweede helft in de slotfase toch nog op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er ook, en opnieuw was het aanvoerder Siemen Lindeboom, die net als in de wedstrijd tegen AZSV, de gelijkmaker op het scorebord wist te zetten. Opnieuw toonden de Urkers aan over enorm veel veerkracht te beschikken.

DOS'37 verloor vorige week op eigen veld met 0-3 van Staphorst. Door heel slap aan de wedstrijd te beginnen, stond men al na een half uur op een kansloze achterstand, en wist men in het verdere verloop van de wedstrijd geen potten meer te breken tegen het verrassend hoog op de ranglijst staande Staphorst.

Eerder dit seizoen speelden beide ploegen op 3 oktober 2015 tegen elkaar in Vriezeveen. Op slag van rust was het Hessel Snoek die scoorde voor Urk, maar na ruim een uur spelen wist DOS'37 op gelijke hoogte te komen, door een doelpunt van Lennard Mulderij. Het was vijf minuten later Jan van Slooten die het tweede doelpunt voor Urk wist te scoren, en daarmee ook gelijk de eindstand op 1-2 bepaalde.

Het beloofd zaterdag een hele belangrijke wedstrijd te worden voor beide ploegen. De situatie voor DOS'37 is nog niet hopeloos, maar een nederlaag zal waarschijnlijk inhouden, dat de ploeg uit Vriezeveen zich niet meer direct veilig zal kunnen spelen van degradatie, en in het meest positieve geval, veroordeeld zal zijn tot PD-wedstrijden. Voor DOS'37 telt dus alleen een overwinning. Ook Urk zal echter absoluut willen winnen. Het vergroot de afstand op de rechtstreekse degradatieplaatsen daarmee tot elf punten, en het behoud daarmee ook zowiezo een minimale voorsprong op de beide PD-plekken, waardoor het weer een stapje dichterbij de doelstelling, rechtstreekse handhaving, zal komen.

De wedstrijd staat zaterdagmiddag onder leiding van scheidsrechter J.S.Boringa, die zal worden geassisteerd door de heren M.Dijk en W.Renkema. Aanvang 15.00 uur op sportpark "de Vormt'.

Agenda

maandag 17 dec 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering
zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 12:15 uur
Toernooi D-pupillen (JO13)
zaterdag 22 dec 2018 - 12:15 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi C-pupillen (JO14-JO15)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 11:30 uur
Toernooi Kabouters (JO06-JO07)

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST