SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Belangrijke overwinning voor Urk

In een verre van hoogstaande wedstrijd, heeft Urk vanmiddag drie belangrijke punten aan het totaal toegevoegd, door met 3-1 te winnen van DOS'37. Omdat ook de concurrenten punten lieten liggen, heeft Urk wat afstand genomen van de onderste vier plaatsen.

Urk startte voortvarend aan de wedstrijd, want al na vier minuten lag de openingstreffer achter doelman Nitert van DOS'37. Het was Siemen Lindeboom die een afvallende bal uit een corner wist binnen te schieten. Het was alweer voor de vierde achtereenvolgende keer, dat de verdediger doel wist te treffen. Lang kon Urk niet genieten van de voorsprong. Twee minuten later mocht DOS'37 vanaf de strafschopstip de gelijkmaker achter Cornelis Koffeman schieten door Tom Hegeman. Zo spectaculair als de wedstrijd begon, zo snel zakte het spelpeil naar een wel heel bedenkelijk nivo. Beide ploegen grossierden in balverlies, en val een goed opgezette aanval was heel erg zelden sprake. Er gebeurde dan ook bijna niets vermeldenswaardig tot aan het rustsignaal van de goed leidende scheidsrechter Boringa.

Na rust een meer aandringend Urk, maar de eerste twintig minuten leidde dat niet tot echt uitgespeelde kansen. Er moest een fout van doelman Nitert aan te pas komen, waardoor Urk weer op voorsprong wist te komen. De ongelukkige doelman liet de bal uit zijn handen vallen na een corner van Urk. Teun Hakvoort wist wel raad met dit buitenkansje. DOS'37 moest hierna de aanval zoeken, waardoor er meer ruimte kwam voor Urk. Dat profiteerde vrij vlot met een derde doelpunt. Ditmaal een verre inworp die werd doorgekopt, waarna Jan van Slooten de bal simpel kon binnen tikken. De laatste tien minuten was DOS'37 niet bij machte nog iets aan de stand te veranderen, zodat Urk drie belangrijke punten kon bijschrijven.

Agenda

donderdag 21 feb 2019
Uitgifte clubblad "Nor Vuuren"
zaterdag 23 feb 2019 - 08:00 uur
Jannie de Jong jarig!
zaterdag 23 feb 2019 - 15:00 uur
Urk1-HZVV (Beker)
vrijdag 01 mrt 2019 - 08:15 uur
Papierinzameling
maandag 04 mrt 2019 - 17:00 uur
PR&M Overleg

SV Urk TV


SV Urk - Excelsior ‘31

SV Urk - Duno