SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


IN MEMORIAM FREERK BONTKES

Ik kan mij nog herinneren, ik was denk ik een jaar of zes, dat Freerk Bontkes al leider was, bij de junioren van SV Urk. Een karakteristieke man, zo met die grote baard, en in zijn arbeidzame leven werkzaam als timmerman. Een man waar je ook niet zo gauw omheen liep, want hij had altijd wel een praatje met je. Ook iemand waar je op kon bouwen, want Freerk was altijd te vinden op ons sportpark. Ook zijn vrouw Heiltje was veel aanwezig op het veld, en hun huis op het topshoofd werd veel bezocht door mensen van de club. Een gastvrij gezin, en regelmatig werden er wedstrijden geanalyseerd in huize Bontkes, onder het genot van een hapje en drankje. De deur stond altijd open, waar veelvuldig gebruik van werd gemaakt, wat een fantastische tijd was dat.

Freerk heeft heel wat wedstrijden als assistent scheidsrechter gevlagd, en ik kan wel stellen, dat hij zo eerlijk als goud was. Het was ook een prachtig gezicht, zo’n karakteristieke man langs de lijn, trainingspakje aan, en steevast na de tijd een Shaggy.

De laatste jaren, dat hij actief was bij de club, ontving Freerk onze gasten van buitenaf, de scheidsrechters, en zorgde dat alles in de jeugd bestuurskamer vlekkeloos verliep.

Hij zag toe, dat het sportpark bij calamiteiten goed bereikbaar was, en menig fiets, heeft hij laten verplaatsen, omdat die dan in de weg stond.

Ik was zelf actief in de scheidsrechterwereld, en menig collega sprak mij erop aan, hoe keurig ze ontvangen werden bij SV Urk. Dit was zeker de verdienste van Freerk.

De vereniging was maar wat blij met deze vrijwilligers, want zijn vrouw stond veel aan zijn zij.

De waardering bleef dan ook niet uit, en Freerk werd erelid van SV Urk. Iets waar hij trots op was, en ook iets dan hij zeker heeft verdiend.

De laatste jaren zijn zeker niet gemakkelijk voor hem geweest, en een aantal jaren geleden werd hij door ziekte getroffen. Hij heeft gerevalideerd in Lelystad, en de laatste jaren werd hij thuis door Heiltje en de kinderen verzorgd. Speciale wedstrijden zat hij nog wel eens in zijn invalidekarretje /scootmobiel onder de tribune, en men kon veelvuldig Heiltje en Freerk tegen komen, als zij een rondje met de scootmobiel deden. Echter de laatste twee jaar ging het behoorlijk achteruit, en was Freerk veel aan huis gebonden.

Op zondagmorgen 13 maart is Freerk gestorven, en we denken met dankbare herinneringen aan hem terug.

We bidden Heiltje, de kinderen en kleinkinderen de kracht van onze Hemelse vader toe.

Voorzitter SV Urk

G.A.Meun

Agenda

maandag 17 dec 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering
zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 12:15 uur
Toernooi D-pupillen (JO13)
zaterdag 22 dec 2018 - 12:15 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi C-pupillen (JO14-JO15)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 11:30 uur
Toernooi Kabouters (JO06-JO07)

SV Urk TV

URK1- SPARTA NIJKERK


SV URK - WHC

URK - STAPHORST