SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Voorbeschouwing Urk-HZVV

Het is al weer bijna een maand geleden, dat Urk voor de kompetitie op eigen veld speelde. Op 20 februari werd er met 3-1 gewonnen van DOS'37, en voor zaterdag staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen HZVV op het programma.

De ploeg van trainer Karlo Meppelink, is terug te vinden op de twaalfde plaats van de ranglijst. De mannen uit Hoogeveen begonnen goed aan de kompetitie in de Hoofdklasse C, en verzamelden voor de winterstop al zestien punten en leken daarmee hard op weg naar rechtstreekse handhaving in de Hoofdklasse. Die verplichte tussenstop heeft HZVV echter geen goed gedaan, want na de hervatting van de kompetitie werden er nog maar twee punten aan het totaal toegevoegd, waardoor de ploeg nu op een plaats staat, die aan het eind van de kompetitie betekend, dat er nog een lange serie van Promotie-Degradatiewedstrijden op het programma zullen staan.

Vorige week verloor HZVV op eigen veld met 1-2 van Staphorst. De thuisploeg kwam al na tien minuten op voorsprong, maar nog voor ht halfuur had Stpahorst de stand weer op gelijke hoogte gebracht. In de tweede helft kregen beide ploegen mogelijkheden op de overwinning, en was het uiteindelijk Staphorst, dat er in de laatste minuut met de drie punten vandoor ging.

Urk speelde vorige week in Rijssen tegen Excelsior'31. Het wist tweemaal een achterstand weg te werken, en wist in de slotfase zelfs op een 2-3 voorsprong te komen. In de allerlaatste minuut kreeg Excelsior'31 echter nog een strafschop. Die werd benut, waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een gelijkspel. Het leverde teleurgestelde gezichten op bij Urk, maar de mannen van trainer Rolf de Boer kunnen toch veel vertrouwen putten uit de ontmoeting met de huidige nummer drie van de Hoofdklasse C. Uit de laatste zes wedstrijden werden tien punten behaald, en bleek ook dat het scorend vermogen van de ploeg weer terug is. Urk staat nu op de tiende plaats en heeft voldoende uitzicht op een hogere klassering, waardoor de doelstelling van rechtstreekse handhaving binnen handbereik is.

De heenwedstrijd in Hoogeveen, eindigde eerder dit seizoen in een 1-1 gelijkspel. Een sterker Urk nam in de eerste helft een voorsprong, maar in de tweede helft waren de rollen omgedraaid, en wist HZVV op gelijke hoogte te komen. Beide ploegen kregen daarna nog wel kansen op de overwinning, maar wisten niet meer te scoren.

Het beloofd een spannende voetbalmiddag te worden, ook gezien het overige programma in de Hoofdklasse C. Spannend vooral, voor wat betreft de posities in de onderste regionen. Het is aan scheidsrechter G.Gils, samen met zijn assistenten J.van Eyden en M.Dreise, om de wedstrijd in goede banen te leiden. Het eerste fluitsignaal op sportpark "de Vormt" zal om 15.00 uur klinken.

Agenda

zaterdag 20 apr 2019 - 15:00 uur
Urk 1 - Sparta Nijkerk
donderdag 25 apr 2019
Uitgifte clubblad "Nor Vuuren"
vrijdag 26 apr 2019 - 08:15 uur
Papierinzameling
maandag 29 apr 2019 - 19:30 uur
AB-vergadering
vrijdag 03 mei 2019 - 17:00 uur
DB Overleg

SV Urk TV


SV Urk - SDC Putten

SV Urk - ACV Assen