SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Opnieuw gelijkspel voor Urk

Het was zeker niet sprankelend wat Urk en HZVV zaterdagmiddag de toeschouwers voorschotelden op het kunstgras van sportpark “De Vormt”, maar boeiend was het wel. Tot het laatste eindsignaal bleef het spannend, en kregen beide ploegen kansen op de overwinning. Het bleef uiteindelijk bij een 1-1 gelijkspel.

Ondanks de grote belangen die er op het spel stonden, gingen beide ploegen van meet af aan voor de overwinning. Het grootste gedeelte van de eerste helft was het HZVV dat een veldoverwicht had. De gasten kregen ook voldoende kansen om de score te openen, maar stuiten steeds op doelman Cornelis Koffeman, die een uitermate sterke wedstrijd speelde. Ook zijn collega aan de overkant was trouwens uitstekend in vorm, maar Hidde Streutker liet vooral in de tweede helft van zich spreken. Urk kreeg in het eerste gedeelte van de wedstrijd één hele grote kans. Teun Hakvoort stond plotseling oog in oog met de doelman van HZVV, maar zijn doelpoging was te gehaast, en ging over en naast het vijandelijke doel.

Na rust lag het initiatief bij Urk, dat steeds nadrukkelijker op zoek ging naar de openingstreffer. Tien minuten waren er gespeeld in het tweede bedrijf, toen de net ingevallen Hessel Snoek zijn directe tegenstander uit speelde, en de bal teruglegde op Lucas Nagel, die met links vernietigend uithaalde. Urk stond op de zo gewenste voorsprong, en wilde de wedstrijd zo snel mogelijk definitief beslissen, maar zoals gezegd stond de sluitpost van HZVV, succes in de weg. Tien minuten later viel uit het niets de gelijkmaker. Frank Strijker profiteerde van een niet optimaal opgestelde Urker verdediging, en schoot de bal achter doelman Cornelis Koffeman.

Tijdens het laatste gedeelte van de wedstrijd gebeurde er van alles. Beide ploegen kregen voldoende mogelijkheden om het winnende doelpunt te maken. Hessel Snoek wist een mooie aanval van Urk niet af te ronden, en Teun Hakvoort had geen geluk met een schot in de korte hoek, die via de doelman en de paal, niet meer opleverde dan een hoekschop. HZVV kreeg vooral kansen in de omschakeling, maar de ploeg uit Hoogeveen was heel slordig in het uitspelen van de kansen die het kreeg. Zelfs een drie tegen één situatie was niet besteed aan de bezoekers.

Beide ploegen moesten uiteindelijk teleurgesteld genoegen nemen met een puntendeling. Kostbaar puntenverlies, of juist net dat ene puntje dat aan het eind van de rit nodig was. De toekomst zal het leren.

Agenda

donderdag 21 feb 2019
Uitgifte clubblad "Nor Vuuren"
zaterdag 23 feb 2019 - 08:00 uur
Jannie de Jong jarig!
zaterdag 23 feb 2019 - 15:00 uur
Urk1-HZVV (Beker)
vrijdag 01 mrt 2019 - 08:15 uur
Papierinzameling
maandag 04 mrt 2019 - 17:00 uur
PR&M Overleg

SV Urk TV


SV Urk - Excelsior ‘31

SV Urk - Duno