SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Voorbeschouwing Staphorst-Urk

Op 5 maart werd Staphorst-Urk afgelast vanwege de overvloedige regenval, die het veld van Staphorst onbespeelbaar had gemaakt. Zaterdag de herkansing, waarbij het te hopen is, dat het weer niet opnieuw roet in het eten gaat gooien.


De ploeg van vertrekkend trainer Jan van Raalte bezet momenteel de tweede plaats in de Hoofdklasse C, met een voorsprong van drie punten op AZSV en vijf punten op Excelsior'31. Daar waar vorig seizoen pas via PD-wedstrijden het hoofdklasserschap kon worden veilig gesteld, net als Urk trouwens, gaat het nu uitermate voorspoedig met de thuisploeg. Vorige week wist het op eigen veld met 3-1 te winnen van Excelsior'31, waardoor het alleen op de tweede plaats op de ranglijst kwam te staan, en die plek geeft aan het eind van het seizoen, bij een kampioenschap voor Harkemase Boys, recht op een heerlijk toetje, met als inzet een plaats in de Topklasse.

Urk speelde vorige week zaterdag eigen veld gelijk tegen HZVV. De eindstand van 1-1 zorgde voor teleurgestelde gezichten bij de spelers van Urk, omdat het voldoende kansen had op een overwinning.
De ploeg van trainer Rolf de Boer, zal tegen Staphorst graag de ongeslagen status van de afgelopen zeven kompetitiewedstrijden willen behouden, revanche willen nemen voor de 0-1 nederlaag die het eerder dit seizoen opliep in de thuiswedstrijd tegen Staphorst, en niet geheel onbelangrijk, meer afstand willen nemen van de onderste vier plaatsen in de Hoofdklasse C.
De thuisploeg zal natuurlijk graag met een overwinning de tweede plaats willen behouden, met een toetje als beloning.
Er zijn dus voldoende ingrediënten aanwezig om te zorgen voor een prachtige wedstrijd.

Aan scheidsrechter Keijl de taak om de wedstrijd in goede banen te leiden. Op sportpark Het Noorderslag begint de wedstrijd om 14.30 uur.