SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


VTON (voetbal technische ontwikkeling)

Als technische commissie zijn wij al jaren opzoek naar een gepaste methode om structuur te brengen in het opleiden van jeugdspelers. Oefenstofmappen, cursusavonden voor trainers en veel begeleiding op het veld hebben ons al gebracht waar wij nu staan. Maar om echt door te kunnen in onze ontwikkeling hebben wij er voor gekozen om vanaf dit seizoen te starten met de oefenstof van VTON.

Waarom VTON?

Wij hebben gekozen voor deze oefenstof, omdat de opleidingsstructuur die VTON bied aan spelers en trainers zowel is toe te passen bij teams die 1 keer trainen, als teams die 2 keer trainen. Dit betekend dat de selectieteams op hun eigen niveau kunnen trainen en ontwikkelen en ook onze divisie teams.

De structuur in opleiden van F pupil tot C junior is heel duidelijk terug te zien in de trainingen. Elke leeftijdsfase zal er worden getraind op de onderdelen die daar bij horen. Zo weten wij zeker dat alles wat je als jeugdspeler moet leren wordt aangeleerd.

Naast alle voordelen voor de speler, is VTON makkelijk te gebruiken en toe te passen voor onze trainers. Naast een map met alle trainingen krijgen zij een toegangscode voor de site van VTON, waarmee zij de trainingen kunnen voorbereiden. Onderdeel van deze voorbereiding zijn video beelden van de training die ze moeten geven. Alle oefeningen zijn gefilmd en worden vanuit verschillende oogpunten bekeken. Ook is er een app van VTON, die de trainers op hun telefoon kunnen downloaden, waarop de trainingen ook zijn te zien.

De praktijk

Om echt te kunnen profiteren van deze oefenstof zullen wij er alles aan moeten doen om dit goed tot uitvoering te brengen. Onze hoofdopleidingen Klaas Nentjes is samen met de TC coördinatoren hier verantwoordelijk voor en zullen daarom ook veel op het veld te zien zijn. Als je als trainer vragen hebt over VTON kunt u bij hen terecht voor hulp.

Zie ook www.vton.nl

Agenda

donderdag 21 feb 2019
Uitgifte clubblad "Nor Vuuren"
zaterdag 23 feb 2019 - 08:00 uur
Jannie de Jong jarig!
zaterdag 23 feb 2019 - 15:00 uur
Urk1-HZVV (Beker)
vrijdag 01 mrt 2019 - 08:15 uur
Papierinzameling
maandag 04 mrt 2019 - 17:00 uur
PR&M Overleg

SV Urk TV


SV Urk - Excelsior ‘31

SV Urk - Duno