SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Voorbeschouwing Drachtster Boys-Urk

Aanstaande zaterdag staat voor Urk de belangrijke uitwedstrijd tegen Drachtster Boys op het programma. Na de nederlaag van afgelopen zaterdag in- en tegen Staphorst, is het van groot belang, dat Urk de drie punten meeneemt uit het Drachtster Bos.

De tegenstander van zaterdag, die onder leiding staan van interim-trainer Marius Hendriks, staan troosteloos op de laatste plaats in de Hoofdklasse C met zes punten uit twintig wedstrijden, en er zal een heel groot wonder moeten gebeuren, wil de ploeg uit Drachten degradatie naar de 1e klasse ontlopen. Dat wil echter niet zeggen, dat de ploeg zich daar zonder slag of stoot bij neer heeft gelegd. De laatste twee (uit)wedstrijden tegen Harkemase Boys en AZSV, de nummers één en drie van de ranglijst, werden dan wel verloren, maar het koste de thuis spelende ploegen ontzettend veel moeite om de drie punten binnen te halen. De laatste twee thuiswedstrijden behaalde Drachtster Boys 4 punten. Er werd gewonnen van DOS'37 met 3-2 en Apeldoorn moest genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel.

Urk verloor afgelopen zaterdag zijn ongeslagen reeks sinds de thuiswedstrijd tegen Flevo Boys op 12 december van het vorig jaar. Staphorst bleek op eigen veld met 2-0 te sterk, maar Urk kreeg in deze wedstrijd opnieuw voldoende mogelijkheden op meer. De ploeg van trainer Rolf de Boer staat nog steeds op de veilige tiende plaats, maar de voorsprong op de achtervolgers SVZW en HZVV is respectievelijk twee en vier punten. Daar tegenover staat, dat de achterstand van Urk op Genemuiden, Apeldoorn en Flevo Boys, heel goed te overzien is, en niet onoverbrugbaar.

Het is dus zaak, dat Urk zaterdag met een overwinning terug de bus instapt, terwijl Drachtster Boys er natuurlijk alles aan zal doen, om de huid zo duur mogelijk te verkopen.

De wedstrijd op sportpark "Drachtster Bos" begint om 14.30 uur, en zal onder leiding staan van de heer A.Meulenkamp.

Agenda

maandag 19 feb 2018 - 19:30 20:30 uur
Jeugdcommissie vergadering
dinsdag 20 feb 2018 - 19:30 uur
vv Groningen - Urk 1 (Beker)
vrijdag 23 feb 2018 - 08:00 uur
Jannie de Jong jarig!
zaterdag 24 feb 2018 - 14:30 uur
nsc Nijkerk - Urk 1
dinsdag 06 mrt 2018 - 19:00 uur
Vergadering Senioren commissie

Twitter

SV Urk TV


Urk - SC Genemuiden

Urk - HSV Zuidvogels