SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Belangrijke overwinning van Urk op Drachtster Boys

Urk heeft een belangrijke overwinning behaald op bezoek bij Drachtster Boys. Dat gebeurde niet zonder slag of stoot, maar de ploeg toonde opnieuw aan over een flinke dosis strijdlust en veerkracht te beschikken. Na negentig minuten stond het scorebord op 1-2, en mocht Urk drie punten aan het totaal toevoegen.

Voor Drachtster Boys lijkt het doek gevallen, en daarom werd ook verwacht dat de ploeg uit Drachten frank en vrij zou voetballen. In de praktijk kwam daar in de eerste helft helemaal niets van terecht, en dat was de verdienste van Urk. Op het zeer moeilijk bespeeldbare veld, werd het spelletje simpel gehouden. Geen enkel risico nemen, vroeg storen en het speelveld klein houden. Dat leverde na een kwartier voetballen een voorsprong op voor Urk, toen Jan van Slooten, oog in oog moet doelman Jelmer van der Meer, heel koel de bal in de verre hoek schoot. Ukr probeerde hierna het duel gelijk op slot te gooien, maar het wist een aantal goede mogelijkheden niet te verzilveren. Omdat Drachtster Boys helemaal geen potten wist te breken, brak de rust aan met een 0-1 voorsprong voor Urk.

De meeste toeschouwers waren na rust nog niet uit de kantine gekomen, toen de gelijkmaker op het scorebord stond. Kevin Bakels profiteeerde van een weifeling achterin bij Urk, en schoot Drachtster Boys op gelijke hoogte. Urk had het moeilijk met de veel feller en agressiever spelende thuisploeg. Toch bleef de ploeg van trainer Rolf de Boer overeind, en nam het naarmate de tweede helft vorderde, de touwtjes weer in handen. Urk kreeg weer kansen, en tien minuten voor tijd sloeg het genadeloos toe. Een verre inworp van Maarten Dijkhuizen viel plotseling voor de voeten van Gerrit Tol, die niet aarzelde en hard binnenschoot. De laatste minuten van de wedstrijd moest Urk nog even achteruit omdat Drachtster Boys een alles of niets spelletje ging spelen, maar doelman Cornelis Koffeman kwam niet meer in de problemen.

Agenda

donderdag 21 feb 2019
Uitgifte clubblad "Nor Vuuren"
zaterdag 23 feb 2019 - 08:00 uur
Jannie de Jong jarig!
zaterdag 23 feb 2019 - 15:00 uur
Urk1-HZVV (Beker)
vrijdag 01 mrt 2019 - 08:15 uur
Papierinzameling
maandag 04 mrt 2019 - 17:00 uur
PR&M Overleg

SV Urk TV


SV Urk - Excelsior ‘31

SV Urk - Duno