SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Voorbeschouwing Urk-VVOG

De kompetitie in de Hoofdklasse C nadert zijn einde, en dat betekent dat zo langzamerhand de beslissingen zullen gaan vallen. Aan het kampioenschap van Harkemase Boys twijfelt niemand meer, en ook de degradatie van Drachtster Boys is wel een feit. De komende weken zullen beslissend zijn. Wie volgt Drachtster Boys naar de eerste Klasse, welke ploegen gaan de P/D-plekken innemen, wie wint de derde periode, welke ploeg wordt tweede dan wel derde, en sleept zodoende een vervangende periodetitel in de wacht. De komende vijf wedstrijddagen zullen dan ook bol van de spanning staan.

Urk mag het zaterdag op eigen veld opnemen tegen VVOG. De ploeg uit Harderwijk kan in principe rustig toewerken naar het einde van de kompetitie. Met de tweede periode op zak, weten de Harderwijkers dat ze een fantastische mogelijkheid in handen hebben om te promoveren naar de Topklasse. Vorige week speelde de ploeg van trainer Ed Engelkes op eigen veld met 2-2 gelijk tegen Apeldoorn. Vlak voor rust kwam VVOG op achterstand, maar door twee doelpunten van de topscorer van de Hoofdklasse C, Jeremy de Graaf, werd die achterstand omgebogen in een voorsprong. Die kon echter niet worden vastgehouden, zodat de wedstrijd uiteindelijk in een gelijkspel eindigde.

Het Drachtster Bos was vorige week het toneel van de wedstrijd Drachtster Boys tegen Urk. De ploeg van trainer Rolf de Boer, nam na een zware wedstrijd, toch de drie punten mee naar huis. Door die overwinning is Urk op de ranglijst gestegen naar de negende plaats. Met nog vijf wedstrijden voor de boeg (VVOG, Harkemase Boys en SVZW thuis, Flevo Boys en Genemuiden uit), heeft de ploeg alles in eigen hand, om de doelstelling voor dit seizoen te bereiken.

De heenwedstrijd in Harderwijk leverde voor Urk een 4-0 nederlaag op. Na een redelijke eerste helft, werd Urk in het tweede bedrijf compleet van de mat gespeeld. Het leverde Urk de grootste nederlaag van dit seizoen op.

Het zal zaterdag een spannende dag worden in de Hoofdklasse C. Pakt Harkemase Boys het kampioenschap? Degradeert Drachtster Boys? Kan DOS'37 aansluiting vinden met de P/D-plaatsen of weet Genemuiden weer eens te winnen? HZVV en SVZW gaan in een onderling treffen uitmaken wie blijft aanhaken, en wie er de laatste vier wedstrijden vol in de achtervolging moet.
Een blik op de ranglijst en het programma voor zaterdag, leert dat Urk bij een overwinning op VVOG wel eens hele goede zaken zou kunnen doen in de strijd om lijfsbehoud. Vast staat natuurlijk ook, dat VVOG zich absoluut niet zonder slag of stoot gewonnen zal geven. Al met al voldoende ingredienten voor een mooie pot voetbal.

De wedstrijd op sportpark "de Vormt" staat onder leiding scheidsrechter M.P.Gerritsen, en hij zal worden geassisteerd door L.M.W.Andy en G.Meijer. Aanvang 15.00 uur.

Agenda

dinsdag 11 dec 2018 - 19:30 uur
BCU wijnproeverij
donderdag 13 dec 2018
Uitgifte clubblad "Nor Vuuren"
vrijdag 14 dec 2018 - 17:00 uur
DB Overleg
zaterdag 15 dec 2018 - 14:30 uur
SC Genemuiden - Urk 1
maandag 17 dec 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST