SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Voorbeschouwing Flevo Boys-Urk

Na een week zonder voetbalverplichtingen, staat voor Urk zaterdag "de Derby" tegen Flevo Boys op het programma. Altijd een beladen wedstrijd, en dat zal deze keer niet anders zijn. Naast de "eer" die op het spel staat, zijn er ook nog eens drie, voor beide ploegen hele belangrijke, punten te verdelen. Flevo Boys kan zich bij een overwinning zo goed als veilig spelen, en Urk kan de drie punten heel goed gebruiken in de strijd voor rechtstreekse handhaving.

De heenwedstrijd op Urk, vorig jaar 12 december, eindigde in een 0-0 gelijk spel. Na afloop ging het toen niet over het bloedeloze gelijkspel, maar over de zware blessure die Bennie Dunnink toen opliep, na een onschuldig duel met William de Boer. Ondertussen werkt Bennie al weer volop aan zijn herstel. De verwachting is, dat hij tijdens de voorbereiding op het seizoen 2016-2017 weer volledig kan aansluiten bij de groep.


Flevo Boys speelde vorige week in de halve finale van de Districtsbeker tegen v.v.Groningen. Na een 0-3 ruststand, werd het in de tweede helft nog even spannend toen Groningen de aansluitingstreffer scoorde, en vervolgens een strafschop kreeg. Doelman Jurjen Wouda stopte de penalty echter, waarna Flevo Boys de wedstrijd weer in de grip kreeg, en uiteindelijk met 1-4 wist te winnen. In de finale treffen de Emmeloorders op 21 mei Staphorst, dat met 2-0 wist te winnen van Topklasser ONS Sneek.


Urk hoefde afgelopen zaterdag niet in actie te komen, en kon zich dus in alle rust voorbereiden op de wedstrijd van zaterdag. De nare nasmaak van de thuisnederlaag tegen VVOG kon de afgelopen twee weken worden verwerkt op het trainingsveld. Met nog vier wedstrijden voor de boeg, heeft de ploeg van trainer Rolf de Boer alles nog in eigen hand. Na Flevo Boys volgen nog thuiswedstrijden tegen Harkemase Boys en SVZW, waarna de kompetitie wordt afgesloten bij Genemuiden. Een zwaar programma, maar de spelers van Urk hebben dit seizoen al diverse keren laten zien, waartoe ze in staat zijn.


De wedstrijd op sportpark "Ervenbos" begint om 14.30 uur, en staat onder leiding van de heer B.J.Fikkert, die geassisteerd zal worden door de heren H.Harleman en M.A.Bronts.

Agenda

zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 12:15 uur
Toernooi D-pupillen (JO13)
zaterdag 22 dec 2018 - 12:15 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi C-pupillen (JO14-JO15)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 11:30 uur
Toernooi Kabouters (JO06-JO07)
dinsdag 25 dec 2018
Kerstdagen

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST