SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Voorbeschouwing Urk-Harkemase Boys

Met nog drie speelronden voor de boeg, is de spanning te snijden in de Hoofdklasse C. Niet over welke ploeg het kampioenschap zal opeisen. Vriend en vijand zijn het er over eens, dat dat maar één ploeg kan zijn, en dat is Harkemase Boys. Dat de Friezen nog geen feest hebben kunnen vieren, ligt vooral aan de stugge achtervolging van Staphorst, dat keurig blijft winnen, en zo al een aantal weken het kampioenschap van Harkemase Boys weet uit te stellen.

Het is superspannend in de onderste regionen van de Hoofdklasse C. Voor Drachtster Boys is het doek een aantal weken geleden al gevallen, en voor DOS'37 lijkt het nog een kwestie van tijd, voordat ook zij weer moeten afdalen naar de eerste Klasse. Het is vooral spannend in de strijd om de PD-plaatsen. Liefst vier ploegen komen daarvoor nog in aanmerking. HZVV, SVZW, Genemuiden en Urk zijn de ploegen die onderling zullen gaan uitmaken, wie na afloop van de reguliere kompetitie, nog een maandje mag door voetballen.

De laatste drie wedstrijden zijn voor Urk dus van cruciaal belang, te beginnen met de wedstrijd op eigen veld tegen Harkemase Boys. Kan Urk de tegenstander uit Friesland nog een week van het kampioenschap afhouden? Tijdens de heenwedstrijd in Harkema hadden de spelers van Urk recht op meer dan de opgelopen 1-0 nederlaag, daar waren zelfs de meest doorgewinterde Harekieten het wel over eens. Urk speelde een uitstekende wedstrijd, maar verzuimde de vele kansen die het kreeg te verzilveren. Weet Urk zaterdag wel effectief met de kansen om te gaan, dan behoort een overwinning zeker tot de mogelijkheden. Natuurlijk zal Harkemase Boys er alles aan doen om het felbegeerde kampioenschap over de streep te trekken. Een overwinning is voldoende, maar er zijn ook diverse scenario's te bedenken waarbij een overwinning niet eens nodig is. Of de ploeg van scheidend trainer Jan Vlap het daarop aan zal laten komen is echter maar de vraag.

Urk zal in ieder geval er van alles aan doen om in de strijd om rechtstreekse handhaving, de drie punten op sportpark "de Vormt" te houden. Met de afsluitende wedstrijden thuis tegen SVZW en uit tegen Genmuiden, zou een driepunter tegen Harkemase Boys een prachtige opsteker zijn voor de ploeg van trainer Rolf de Boer.

 

De wedstrijd begint zaterdag om 15.00 uur, en staat onder leiding van de heer J.S.Boringa, die zal worden geassisteerd door de heren J.van Eyden en S.R.Veen.

Agenda

donderdag 13 dec 2018
Uitgifte clubblad "Nor Vuuren"
vrijdag 14 dec 2018 - 17:00 uur
DB Overleg
zaterdag 15 dec 2018 - 14:30 uur
SC Genemuiden - Urk 1
maandag 17 dec 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering
zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12-JO13)

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST