SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


NK E 9X9 bij Sv Urk

Vele vrijwilligers – van jong tot ervaren – waren uitgerukt op Urk om het NK voor E pupillen Elite (9×9) in goede banen te leiden op het indrukwekkende 14 velden tellende sportpark van gastheer SV Urk. Junioren scheidsrechters op de doordeweekse dinsdag, ervaren veldbeheerders en kantine medewerkers die met ogenschijnlijk gemak de regels van de Gezonde Voetbalkantine voor de 32 deelnemers verwerkten tot een aantrekkelijk en lekker aanbod waar wachttijden tot een ander, vreemd oord behoorden: Onder leiding van de onmisbare toernooi leiders Klaas Visser en Teun van Slooten werd het Nederlandse jeugdvoetbal in Urk getrakteerd op een goed en strak NK, in samenwerking met het NK Jeugdvoetbal.

 

Oprichter van het NK Jeugdvoetbal, Roon Staal, sprak tijdens de openingsceremonie van het toernooi dat haar oorsprong kent in 2004 als
het ‘Voetbal Talenten Toernooi’ (Voetbal Talenten Toernooi) toe. De 32 teams waren verdeeld over 8 poules en dat leverde na de poule-fase van de ochtend acht nummers 1, acht nummers 2, acht nummers 3 en acht nummers 4 op, die elk in de middag vanaf de kwartfinales hun eigen NK beleefden om respectievelijk het NK Categorie I (officieel), Categorie II, Categorie III en Categorie IV. Alle 32 teams streden gedurende alle wedstrijden om het NK Sportiviteitskampioenschap. De nieuwe Nederlands Kampioen die OSC (2014-2015) opvolgt is: DE FORESTERS. Een groot succes voor de vereniging uit Heiloo.


Categorie I:
Het indrukwekkende Halsteren wist de bronzen derde plaats in te nemen, en het vice-kampioenschap (tweede) werd veroverd door het sterk en knap spelende Purmersteijn. Het officiele Nederlands Kampioenschap werd echter veroverd door de ploeg die in de finale een doelpunt meer scoorde dan haar tegenstander Purmersteijn, en dat was het allerbeste team van Nederland dit seizoen: De E pupillen van De Foresters!

 

Categorie II:
Lyra wist de teleurstelling van het missen van de koppositie in de poule het beste te verwerken en toonde aan zeker goed in Categorie I te hebben kunnen meespelen: Zij werden de Nederlands Kampioen in deze categorie II en versloegen het altijd sterke Buitenveldert, dat het vice-kampioenschap opeiste. Bronzen derde werd SV Honselersdijk en het team poetste ook haar dag daarmee op tot succesvol.

 

Categorie III:
De strijd om het kampioenschap tussen de nummers 3 uit de poules werd beslist door FC Zoetermeer en Baronie, waarbij de Zoetermeerders aan het langste eind trokken en het kampioenschap veroverden. Baronie werd vice-kampioen. De derde plaats werd behaald door Holten dat ‘d Olde Veste’54 op plaats 4 wist te houden.

 

Categorie IV:
De 8 teams die het het meest zwaar in de poule-fase hadden streden met elkaar om het kampioenschap van categorie IV. Gemert kon de bronzen plaats 3 bemachtigen en Oranje Nassau nam het vice-kampioenschap in. Nederlands Kampioen in de categorie IV werd Kolping Boys uit Alkmaar. Drachtster Boys behaalde indrukwekkend genoeg 56 punten (1 meer dan Halsteren en 2 meer dan Urk en Oranje Nassau) en werd NK Sportiviteitskampioen.

Het NK Jeugdvoetbal wenst uw team en vereniging een heerlijke zomer toe en veel sportiviteit en succes in de laatste fase van het voetbalseizoen.

Agenda

dinsdag 11 dec 2018 - 19:30 uur
BCU wijnproeverij
donderdag 13 dec 2018
Uitgifte clubblad "Nor Vuuren"
vrijdag 14 dec 2018 - 17:00 uur
DB Overleg
zaterdag 15 dec 2018 - 14:30 uur
SC Genemuiden - Urk 1
maandag 17 dec 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST